NACIONALNI DAN

OBITELJ JE SVE Danas obilježavamo Nacionalni dan udomiteljstva

Danas se širom zemlje obilježava Nacionalni dan udomiteljstva, posvećen slavljenju i priznavanju važnog doprinosa udomiteljskih obitelji koje pružaju siguran, podržavajući i ljubavi ispunjen dom djeci u potrebi

Današnji dan služi kao podsjetnik na neprocjenjivu ulogu koju udomitelji imaju u društvu, osiguravajući stabilnost i brigu za djecu koja su zbog različitih okolnosti ostala bez adekvatne roditeljske skrbi.

Nacionalni dan udomiteljstva također ima za cilj podići svijest javnosti o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju udomiteljske obitelji, te potaknuti više ljudi da razmotre mogućnost udomljavanja.

Udomiteljske obitelji nisu samo privremeni skrbnici već i ključni nositelji promjena u životima djece, pružajući im priliku za normalan i sretan život unatoč teškim početnim okolnostima.

Mnoge od ovih obitelji nadilaze uobičajene dužnosti, omogućujući djeci obrazovanje, emocionalnu podršku i osjećaj pripadnosti koji su im neophodni za zdravi razvoj.

Tijekom današnjeg obilježavanja, organizacije i udruge diljem zemlje organiziraju razne događaje, radionice i kampanje kako bi educirali javnost o udomiteljstvu i pružili podršku postojećim udomiteljima. Ove aktivnosti uključuju i priče o uspjehu, gdje bivša udomljena djeca i njihove obitelji dijele svoje inspirativne priče, pokazujući pozitivan utjecaj udomiteljstva na njihov život.

Nacionalni dan udomiteljstva prilika je da se svi zajedno prisjetimo koliko je važno osigurati svakoj djeci sigurno i ljubavi ispunjeno okruženje za odrastanje, te da prepoznamo i podržimo heroje među nama – udomitelje koji svakodnevno mijenjaju živote na bolje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije