DAN DRŽAVNOSTI I TIJELOVO

FOTO Svečana misa i polaganje cvijeća u čast hrvatskih branitelja u Svetom Martinu na Muri

Povodom Dana državnosti i kršćanskog blagdana Tijelova župnik Župe sv. Martina biskupa, velečasni Mladen Gorupić , održao je svečanu Svetu misu zahvalnicu za Domovinu i za sve poginule Hrvatske branitelje

Istaknuo je važnost žrtve za Domovinu, a najbolji primjer su upravo poginuli branitelji koji su položili svoje živote za zalog bolje i sretnije budućnosti hrvatskog naroda.

Nakon svete mise ispred spomen ploče koja je postavljena u čast našim poginulim braniteljima Domovinskog rata u ime općine cvijeće je položio općinski načelnik Martin Srša te predsjednik općinskog vijeća Ivica Kutnjak.

Članovi Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Općine Sv. Martin na Muri, vatrogasci DVD-a Sv. Martin na Muri i DVD-a Lapšina te predstavnici Policijske postaje Mursko Središće, zapalili su svijeće te minutom šutnje odali počast svim Hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za Domovinu.

Župni zbor, pod ravnanjem Sebastijana Nedeljka, na kraju misnog slavlja otpjevao je državnu himnu Lijepa naša domovino i pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije