tijelovo u župi belica

VIDEO I FOTO Tijelovska procesija ulicama Belice, molitvu predvodio župnik Karlo Kruljac

Belica je jedna od rijetkih sredina u Međimurju gdje se tradicija Tijelovske procesije nikada nije prekinula

Na deveti četvrtak nakon Uskrsa, vjernici diljem Hrvatske obilježavaju blagdan Tijelova, poznat i kao svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Ova svetkovina posebna je prilika za okupljanje vjernika i sudjelovanje u procesiji koja prolazi ulicama mjesta, simbolizirajući zajedništvo i vjeru.

U Župi Belici, molitvu i procesiju predvodio je župnik vlč. Karlo Kruljac. Nakon mise, vjernici su se u procesiji kretali kroz ulice mjesta, noseći Presveti Oltarski Sakrament.

Blagdan Tijelova u Hrvatskoj je neradni dan, što omogućava vjernicima da se u potpunosti posvete ovom važnom vjerskom događaju. Tradicionalna procesija uključuje sve generacije, od najmlađih do najstarijih, s posebnim naglaskom na djecu koja, odjevena u bijelo, ispred Presvetog bacaju latice cvijeća.

Procesija simbolizira ljudski hod kroz život, a središnji dio procesije je Presveti Oltarski Sakrament, što ovu procesiju čini posebnijom od drugih.

Belica je jedna od rijetkih sredina u Međimurju gdje se tradicija Tijelovske procesije nikada nije prekinula, a ova svetkovina ostaje važan dio duhovnog života u mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije