OPĆINA NEDELIŠĆE

FOTO Općina Nedelišće obilježila Dan državnosti Republike Hrvatske

Tradicionalno polaganje vijenca održano je kod spomen-obilježja braniteljima domovine Hrvatske 1991. - 1995.

U četvrtak, 30. svibnja 2024. godine, Općina Nedelišće obilježila je Dan državnosti Republike Hrvatske prigodnim svečanim programom.

Predstavnici Općine Nedelišće, predvođeni općinskim načelnikom Nikolom Novakom i njegovim zamjenikom Zlatkom Marciušom, zajedno s članovima Općinskog vijeća, predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće, članovima obitelji poginulih branitelja te župnikom župe Presvetog Trojstva u Nedelišću Ivanom Hercegom, položili su vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja i poštovanja prema braniteljima.

Tradicionalno polaganje vijenca održano je kod spomen-obilježja braniteljima domovine Hrvatske 1991. – 1995., koje se nalazi kod zgrade sjedišta Općine u Nedelišću. Svijeće su također zapaljene kod spomen-obilježja i spomen-ploče stradalim hrvatskim braniteljima s područja Općine Nedelišće.

Zajedničku molitvu predvodio je župnik župe Presvetog Trojstva u Nedelišću Ivan Herceg, a ranije istoga dana održana je misa za domovinu i pokojne branitelje u župnoj crkvi u Nedelišću. Prisutnima su se obratili općinski načelnik Nikola Novak i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće Damir Tomšić, čestitajući im Dan državnosti Republike Hrvatske.

Ovaj događaj još jednom je istaknuo važnost sjećanja na one koji su svoje živote dali za slobodu i neovisnost Hrvatske te značaj zajedništva i solidarnosti u očuvanju nacionalnog identiteta i ponosa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije