ČAKOVEC

FOTO Petaši OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice posjetili PU međimursku

Jučer, 27. svibnja u prijepodnevnim satima učenici 5. a razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice, u sklopu završne komponente preventivnog projekta „Imam izbor“, posjetili su Policijsku upravu međimursku

Dobrodošlicu učenicima i njihovoj razrednici zaželio je glasnogovornik Policijske uprave međimurske, Radovan Gačal koji u dogovoru s ravnateljicom škole gđom Željkom Štampar Zamuda pokrenuo projekt u školi.

U uvodnom dijelu posjete djelatnica Odjela za upravne poslove, Laura Varga upoznala je učenike s načinom izrade osobnih dokumenta (osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole).

Nakon toga u sportskoj dvorani uživali su u raznim vježbama i igrama koje je za njih pripremio dugogodišnji instruktor zadužen za tjelesnu pripremu međimurskih policajaca, Miljenko Krušelj.

U centralnom dijelu posjeta, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec predstavili su petašima raznu opremu i tehnička sredstva, kao i službena vozila koja prometni policajci koriste u svom svakodnevnom radu.

Učenici su mogli razgledati motocikl i „presretač“ te se upoznati s načinom korištenja uređaja za alkotestiranje i mjerenje brzine te uređaja za prisilno zaustavljanje vozilima („JEŽ“).

Najveće oduševljenje kod učenika izazvala je prezentacija opreme koju u svom radu koriste interventni policajci, kao i prezentacija rada službenog psa za detekciju droga, belgijske ovčarke Loke. Na samo kraju policijske službenice za prevenciju iz Ureda načelnika, Damira Bajkovec i Tea Hertelendi predstavile su učenicima Mobilni preventivni centar policije.

U jednoj od prethodnih komponenti održana je likovna radionica na kojoj su učenici kroz likovne radove izrazili svoje dojmove o ulozi policije u društvu te o usvojenim stavovima o nasilju, vandalizmu i drugim neželjenim ponašanjima. Učenici koji su izradili najljepše crteže nagrađeni su prigodnim poklonima.

Posjet je zaključen druženjem uz razgovor o dojmovima netom završene posjete međimurskim plavcima. Oduševljeni posjetom učenici su razmjenjivali dojmove o svim etapama projekta, čime se ovaj kratak, ali upečatljiv posjet Policijskoj upravi međimurskoj priveo kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije