ČAKOVEC

FOTO U središtu Čakovca otkrivena spomen – ploča obitelji Legenstein

U sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca i proslave 70. godina Muzeja Međimurja Čakovec, danas u 12 sati, kod Gradske kavane u Čakovcu održana je svečanost otkrivanja spomen-ploče posvećene ugostiteljskoj obitelji Elizabete i Geze Legenstein

Spomen-ploča postavljena na samom ulazu u Gradsku kavanu Čakovec, koja će se ponovno zvati kavana ‘Royal’.

Podsjetimo, obitelj Legenstein ostavila je dubok trag u ugostiteljskoj povijesti Čakovca, a nova ploča služi kao priznanje njihovom doprinosu Gradu Čakovcu.

Elizabeta i Geza Legenstein poznati su po svom predanom radu i gostoljubivosti koja je njihov ugostiteljski objekt učinila omiljenim mjestom susreta Čakovčana.

Svečanost otkrivanja ploče okupila je građane, predstavnike Grada, muzeja i goste, koji su se prisjetili značaja obitelji Legenstein za razvoj ugostiteljstva, ali i sporta u Čakovcu.

Podsjetimo, događaj je dio je programa proslave Dana Grada Čakovca, koji uključuje niz društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti te u sklopu programa proslave 70. rođendana Muzeja Međimurja Čakovec.

Svim prisutnima obratili su se ravnateljica Muzeja Međimurje Čakovec Maša Hrustek Sobočan, kustosica Ana Šestak, voditelj promidžbe i marketinga MMČ Zlatko Bacinger, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gospodarskog socijalnog vijeća Međimurske županije Josip Grivec.

Gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini, istaknula je važnost očuvanja povijesne baštine i zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja.

– Elizabeta je bila prvakinja u stolnom tenisu nekoliko puta, a brat joj je također bio poznati tenisač. Dakle, povijest tenisa i stolnog tenisa opet ide iz Grada Čakovca. Da, imali smo građanski odgoj, dobro poznavanje kulture i nekakvog drugačijeg stava prema mnogima drugima, mislim da Grad Čakovec to može i da danas takvi jesmo. Prvenstveno, hvala Muzeju Međimurja na inicijativi. Grad Čakovec je tu da cijeni i daje podršku svima onima koji promoviraju povijest grada, istaknula je gradonačelnica.

Ravnateljica Muzeja Međimurje Maša Hrustek Sobočan istaknula je da su građani nedugo mogli posjetiti izložbu u Muzeju Međimurja o obitelji Legenstein koju je napravila kustostica muzeja Ana Šestak.

Zahvaljujući inicijativi Zlatku Bacingeru koji je predložio da Gradska kavana dobije ovu ploču za značajnu obitelj koja je puno dala za kulturni, ugostiteljski i sportski život našeg grada, danas je vrijedna inicijativa zaživjela.

Obratio se voditelj marketinga MMČ Zlatko Bacinger koji je pobliže objasnio proces i ideju iza inicijative da se Gradskoj kavani vrati staro ime, kavana ‘Royal’. Također, istaknuo je da svi moramo biti sretni i ponosni što smo imali veliku obitelj Legenstein u našoj povijesti i što se ponovno vraća taj građanski duh, koji je jedno vrijeme bio zamro, spomenuo je Bacinger.

Novo ime, Kavana Royal, simbolizira nastavak tradicije izvrsnosti u ugostiteljstvu i odaje počast obitelji koja je značajno doprinijela tom naslijeđu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije