MEĐIMURSKA POPEVKA

NEDELIŠĆE Ne propustite 40. smotru Međimurske popevke

Od 1971. godine kada je održana 1. smotra Međimurske popevke pa do danas za Smotru je prijavljeno oko 3 000 popijevki, a na Smotrama izvedeno ih je više od 950

Za ovogodišnju Smotru prijavljene su ukupno 68 popijevke koje su izvedene na Predsmotrama u Donjem Kraljevcu i Murskom te na Dječjoj smotri Međimurske popevke u Sv. Martinu na Muri.

Stručna komisija u sastavu prof.emeritus dr.sc. Stjepan Hranjec, Branimir Magdalenić prof. i Miroslav Novak prof. izabrala je za ovogodišnju 40. smotru Međimurske popevke u Nedelišću 21. popijevku, a na pozornici će se izmijeniti više od 180 izvođača iz cijelog Međimurja te pomurski Hrvati iz R. Mađarske i Međimurci koji žive i rade u R. Sloveniji.

Uz njih na ovoj jubilarnoj 40. smotri nastupiti će i gošće Tamara Korunek i Marija Jambrošić Kuper te mladi David Goricaj.

Ovogodišnja 40. smotra „Međimurske popevke Nedelišće 2024.“ održat će se 8.6.2024. godine s početkom u 17 00 sati u SGC ATON Nedelišće.

Ulaz je slobodan.

Podsjetimo, Međimurske popijevke od 2013. godine nalaze se na „Listi nematerijalnog dobra Republike Hrvatske“, a od 2018. godine i na UNESCO – vom popisu nematerijalne baštine čovječanstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije