OSVOJILI ZLATO

ČESTITAMO Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan – Stipić’ donio zlato iz Osijeka

47. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe je manifestacija koja već više od šest desetljeća okuplja ljubitelje tamburaške glazbe iz cijele Hrvatske, a i šire

Ovogodišnje izdanje festivala bilo je posebno svečano, ne samo zbog njegovanja i promicanja bogate tradicije tamburaške glazbe, već i zbog obilježavanja 100. godišnjice rođenja Julija Njikoša, doajena tamburaške glazbe i utemeljitelja ovoga festivala, a čije je glazbeno nasljeđe ostavilo neizbrisiv trag u povijesti tamburaške baštine.

Na 47. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan-Stipić” iz Čakovca osvojio je Zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“.

Pod dirigentskom palicom prof. Tomislava Cvrtile, tamburaški orkestar se u natjecateljskom programu predstavio s tri skladbe i to redom: Promenada (Božo Potočnik), Hrvatski ples br.10 – međimurski i Bijela lađa (Julije Nikoš, Drago Britvić) u vokalnoj izvedbi Simona Herpergera.

Orkestre i komorne ansamble ocjenjivala je strukovna komisija u sastavu Siniša Leopold, prof., Franjo Batorek, prof i Zdravko Šljivac, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije