Srednja škola Prelog

MLADI KUHARI Dvije srebrne medalje za ekipu iz Srednje škole Prelog

U Supetru, vratima otoka Brača od 28. ožujka do 1. travnja održavalo se 18. izdanje Bisera Mora, najvećeg kulinarskog natjecanja i festivala gastronomije u ovom dijelu Europe.


Organizator je međunarodna udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i
europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu a okupila je ove
godine preko 500 sudionika kuhara, konobara, strukovnih
nastavnika, učenika ugostiteljskih škola i ugostiteljskih
profesionalaca koji su se natjecali u čak 22 discipline kako bi
odmjerili svoja gastronomska znanja, vještine, inovativnost,
strast i ljubav prema struci.

>> MLADI KUHARI Dvije srebrne medalje za ekipu iz Srednje škole Prelog

Bili su ondje i predstavnici Srednje škole Prelog koje su
natjecali u dvije discipline i vratili se s dvije medalje:
– maturanti kuhari Klaudija Hajdinjak i Karlo Gracin Šardi
nastupali su u disciplini “Timsko natjecanje škola”, pripremivši
predjelo, glavno jelo i desert. Osvojili su srebrnu medalju.
Mentorica im je bila Anica Naranđa, strukovna učiteljica
kuharstva.

Za predjelo su pripremili Karpaćo na posteljici od rukole, za
glavno jelo Svinjski lungić u omotaču od bučinih sjemenki, a za
desert “Međimursko zloto”/međimursku gibanicu.

– maturant konobar Marsel Grivec nastupio je u disciplini
Posluživanje pjenušavog vina i flambiranje slatkog jela. I on je
osvojio srebrnu medalju.

Njegov mentor bio je stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja
Goran Žižek.

Zahvaljujući ovim sjajnim rezultatima i Srednja škola Prelog
primila je srebrnu plaketu za ostvarene ukupne rezultate.

Pripreme i realizaciju odlaska na natjecanje Biser mora
financijski je omogućen sredstvima projekta ReCeZa – Regionalni
centar Zabok, čiji je Srednja škola Prelog partner.

Iznimno smo ponosni na rezultate naših učenika i mentora, od srca
im čestitamo i želimo im još puno ovako odličnih rezultata u
daljnjem radu i natjecanjima
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije