PLAVI IRIS

ČAKOVEC Prigodno obilježen Dan plave vrpce

Danas se obilježava Dan Plave Vrpce, poznat i kao Dan Plavog Irisa, posvećen podizanju svijesti o raku debelog crijeva

Tim povodom, u Čakovcu je na Trgu Republike postavljen informativni štand koji će biti dostupan građanima od 9 do 12 sati.

Rak debelog crijeva u najvećem broju slučajeva nastaje iz izraslina na crijevima – polipa koji se mogu pretvoriti u zloćudni tumor. Ako se rak debelog crijeva otkrije na vrijeme, velike su šanse za izlječenje. Ranim otkrivanjem i uklanjanjem polipa crijeva, može se značajno smanjiti rizik od nastanka raka debelog i završnog crijeva.

Cilj ovog događaja je informirati građane o važnosti preventivnih pregleda i rane dijagnostike, te pružiti podršku oboljelima i njihovim obiteljima.

Kako ističu organizatori, akcijom ‘Dan irisa’ donacijama građana prikupljeno je 996.35 eura. Troškovi (cvijeće, baloni, najam štanda i trakice ) iznose 600 eura, te je dobivena donacija STOMA MEDICAL-a u za ovu akciju u iznosu od 600 eura.

Posjetitelji štanda mogli su dobiti edukativne materijale, savjete stručnjaka i saznati više o načinima prevencije i liječenja raka debelog crijeva.

Podsjećamo sve sugrađane na važnost redovitih pregleda i zdravog načina života kako bi se smanjio rizik od ove opasne bolesti.

Hvala svima koji su danas posjetili štand i podržali ovu važnu inicijativu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije