otvorenje izložbe

FOTO U Muzeju Međimurja Čakovec otvorena izložba ‘Stari grad Čakovec – naš dom’

Autor izložbe je Zlatko Bacinger, a cilj je ukazati na nekadašnju raskoš i slavu Starog grada te kulturni, politički i vojni značaj za ovaj dio Europe

Muzej Međimurja Čakovec s ponosom je otvorio izložbu „Stari grad Čakovec – naš dom“, posvećenu svim stanarima koji su kroz stoljeća živjeli u prostorima Starog grada u Čakovcu, bilo privatno ili kao javne ustanove.

Izložba se sastoji od sedamnaest panoa, svaki posvećen zasebnom razdoblju Staroga grada. Svaki pano donosi jedinstvenu priču o stanarima, događajima i posebnostima koje su obilježile pojedine epohe.

Autor izložbe, Zlatko Bacinger, dugogodišnji voditelj promidžbe i marketinga MMČ-a, osmislio je ovu postavu kako bi pobudio dodatni interes javnosti za Stari grad. Cilj je ukazati na njegovu nekadašnju raskoš i slavu te kulturni, politički i vojni značaj za ovaj dio Europe.

GALERIJA S OTVORENJA

Ovom izložbom žele osvijetliti bogatu povijest Staroga grada, njegovu važnost i ulogu kroz različita povijesna razdoblja. Svaki pano nosi posebnu priču, a zajedno čine mozaik naše prošlosti koji je vrijedan divljenja i očuvanja.”

Izložba „Stari grad Čakovec – naš dom“ pruža posjetiteljima jedinstvenu priliku da se kroz bogato dokumentiranu i vizualno atraktivnu postavu upoznaju s poviješću Staroga grada, njegovim stanovnicima i važnim događajima koji su oblikovali ne samo lokalnu, već i širu povijest.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije