državno natjecanje

‘SIGURNO U PROMETU’ Učenica Vjera Šlezak iz Osnovne škole Strahoninec osvojila je drugo mjesto!

Vjera Šlezak uz pomoć mentorice Nevenke Raif iz OŠ Strahoninec osvojila je 2. mjesto na 30. Državnom prvenstvu SIGURNO U PROMETU te se plasirala u ekipu Hrvatske, koja će sudjelovati na Prvenstvu Europe u Francuskoj u Parizu, u rujnu ove godine

U natjecanju su sudjelovale ekipe iz svih županija i Zagreba sastavljene od po dvije najbolje djevojčice i dva dječaka. Oni su svoje znanje i vještine u cestovnom prometu prethodno, tijekom proljetnih mjeseci iskazali na školskim i županijskim natjecanjima održanim širom Republike Hrvatske. Na svim razinama natjecanja sudjelovalo je ukupno 2.284 djece iz 192 osnovne škole te 179 učitelja – mentora.

Na Državnom natjecanju u Puli ekipu Međimurske županije predstavljali su: Vjera Šlezak, Mia Komar, Petar Pasarić i Gabriel Novak.

Ekipa Međimurske županije je osvojila 5. mjesto u konkurenciji svih Županija Republike Hrvatske te Grada Zagreba.

Cilj natjecanja je sustavno povećavati sigurnost cestovnog prometa djece koja tijekom natjecanja stječu znanja i vještine iz poznavanja prometnih propisa i pravila te vještina upravljanja biciklom radi samostalnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Zahvaljujući ovom natjecanju, kao i brojnim drugim aktivnostima raznih institucija u cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj smanjuje se broj stradale djece.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije