danas u čakovcu

UDRUGA UMIROVLJENIKA Predsjednik preloške Udruge Franjo Novak potpisao važan ugovor

Danas, 22. svibnja, u Međimurskoj županiji predsjednik Udruge umirovljenika Prelog i Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije Franjo Novak potpisao je važan Ugovor

Naime, radi se o Ugovoru o financiranju programa i projekata udruga Međimurske županije u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godine.


Radi se projektima koji su od velike važnosti za funkcioniranja Udruge i Saveza kroz tekuću godinu. Kroz te projekte financiraju se aktivnosti koje provode Udruga i Savez, a važno je istaknuti da se i preko tih projekata financira i zaposlena osoba koja je u radnom odnosu u Udruzi umirovljenika Prelog, a obavlja poslove i na nivou Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije te na taj način potpomaže rad svih članica Udruga umirovljenika Saveza, a to su uz Prelog: Ivanovec, Gornji Hrašćan i Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec.


Zaposlena osoba je Mateja Balent iz Draškovca koja je u Udruzi umirovljenika Prelog od 2016. godine. Do 2021. godine ponosno je volontirala u Udruzi te pomagala u obavljanju svih zadataka uz pomoć tadašnjeg predsjednika Ivana Koseca kada ju je isti uz predsjednika Saveza Franju Bašeka uspio zaposliti na ugovor na određeno vrijeme.


Od ove godine Mateja je zaposlena na neodređeno vrijeme te vjerno i savjesno obavlja sve zadatke koji joj dolaze kroz tekuću godinu. Pomoć starijim ljudima u današnje vrijeme itekako je dobrodošla, kako u pogledu digitalizacije i informatizacije, tako i u pogledu planiranja, organizacije i realizacije evenata koje navedene neprofitne institucije u svojim programima imaju uz vođenje popratne dokumentacije i papirologije za potrebe besprijekornog funkcioniranja.


Važno je naglasiti da zaposlenu osobu tijekom godine prvih šest mjeseci financira Grad Prelog u pedeset postotnom iznosu za potrebe Udruge i Saveza, a isto tako Međimurska županija u pedeset postotnom iznosu za idućih šest mjeseci.


Predsjednik Udruge i Saveza Franjo Novak ovim putem zahvaljuje Gradu Prelogu i Međimurskoj županiji što podupiru rad Udruge i Saveza i što uviđaju važnu potrebu za zaposlenom osobom koja itekako potpomaže rad navedenih umirovljeničkih udruga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije