Dječji Vrtić Cvrčak

FOTO Poseban dan u Dječjem vrtiću Cvrčak: Dan obitelji proslavila djeca engleske skupine ‘Cherries’

Druženje djece i roditelja u vrtiću

U srijedu 15. svibnja, 2024. povodom Dana obitelji djeca engleske skupine „Cherries“ DV Cvrčak, njihovi odgojitelji Valentina Bel i Helena Fajić te roditelji realizirali su niz značajnih aktivnosti proizašlih iz aktualnih projekata u koje su uključeni.

Svjesni važnosti suradnje s roditeljima koja bitno utječe na dobrobit djece, odgojitelji često osmišljavaju zanimljive aktivnosti kojima stvaraju kvalitetno suradničko ozračje. Tako je tijekom posljednjih 6 mjeseci od kuće do kuće selila Putujuća bilježnica. U nju su djeca s roditeljima na vrlo kreativne načine dokumentirala vlastite važne životne događaje, predstavljali svoje najmilije i sve to ponosno prezentirali prijateljima u skupini. Kako bi roditelji dobili povratnu informaciju o vrijednosti ovog načina izgradnje suradničkih odnosa u uvodnom dijelu Obiteljskog dana, dijaprojekcijom su prikaza djeca tijekom predstavljanja svojih obitelji.

Centralni dio događaja ipak su bile sportske igre koje je osmislila i vodila gđa. Marija Jurak Bošnjak, kineziolog i roditelj u skupini. Sveobuhvatnim vježbama u paru potaknula je zajedničku igru djece i roditelja. Igre u paru, natjecateljskog i nenatjecateljskog karaktera izazvale su niz pozitivnih emocija i trenutaka za pamćenje. Nakon čašćenja i druženja ovaj poseban dan završili smo zajedničkim uključivanjem u live javljanje putem ZOOM aplikacije na završni sastanak dionika eTwinning projekta „I’m Fine at School“.

Nakon podjele diploma za aktivni doprinos realizaciji Obiteljskog dana djeca, roditelji i odgojitelji ispunjeni novim iskustvima odlaze kućama. U nastojanju ostvarenja dobrobiti djeteta od izuzetne je važnosti kontinuirano stvarati uvjete za zajedničke aktivnosti kojima se utječe na razvoj demokratskih vrijednosti od najranije dobi

Hvala suorganizatorici, gđi. Mariji i svim obiteljima dragih nam „Trešnjica“ na aktivnom doprinosu izgradnji održive zajednice kojoj težimo – poručuju iz DV Cvrčak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije