i toga ima

KUT GLEDANJA Čitatelj uočio hidrant usred ceste u Selnici: Zašto se uopće tamo našao?

Detaljnom provjerom na terenu otkrili smo da situacija nije baš onakva kakvom se čini na priloženoj fotografiji

Prije nekoliko smo dana primili fotografiju čitatelja koja je izazvala zabrinutost zbog hidranta koji je izgledao kao da je postavljen usred prometnice u Selnici. Iako je prvotna slika sugerirala da je hidrant smješten usred prometnice, naše daljnje istraživanje pokazalo je da se radi o stavaranju pogrešnom dojmu. Hidrant je zapravo postavljen na kutu prometnice u slijepoj ulici, što smo potvrdili izlaskom na teren i snimanjem fotografije iz drugog kuta.

Ipak, postavili smo upit Općini Selnica, na čijem se području hidrant nalazi jer takvo rješenje unatoč tome što ne može direktno ugroziti sigurnost sudionika u prometu – nije idealno.

Iz Općine su nas informirali da su zatražili očitovanje izvođača radova i nadzornog inspektora. Inspektor je utvrdio da je kooperant prilikom radova postavio rubnike predaleko, čime je ostavljena nepotrebna površina asfalta oko hidranta. Nadzorni inspektor je prilikom primopredaje zabilježio ovu grešku, te je dogovoreno da će izvođač ukloniti višak asfalta i postaviti rubnike ispred hidranta kako je bilo i projektirano.

Radovi na ispravljanju ove greške planirani su u narednom razdoblju.

Zahvaljujemo čitatelju na dojavi, ali i prilažemo i našu fotografiju koja prikazuje stvarno stanje na terenu. Iako hidrant trenutno nije idealno postavljen, neće predstavljati opasnost za vozače dok se ne izvrše potrebni popravci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije