preseljena vikend događanja

MURSKO SREDIŠĆE Vodostaj rijeke Mure od jutra narastao za jedan metar

Zbog ove situacije, sva planirana vikend događanja koja su se trebala održati kod izletišta Fusek premještena su na Šetnicu sv. Barbare u Murskom Središću

Rijeka Mura kod Murskog Središća doživjela je nagli porast vodostaja, dosegnuvši 315 cm, dok je rano jutros vodostaj bio tek 207 cm. Iako stanje pripravnosti počinje tek nakon 330 cm, lokalne vlasti i organizatori vikend događanja odlučili su poduzeti preventivne mjere kako bi osigurali sigurnost građana i posjetitelja.

Zbog ove situacije, sva planirana vikend događanja koja su se trebala održati kod izletišta Fusek premještena su na Šetnicu sv. Barbare u Murskom Središću. Odluka je donesena kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti od blagog izlijevanja rijeke Mure, što je uobičajeno za ovo doba godine.

Među događanjima koja su premještena je objedinjeno obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, koji se u cijelom svijetu slavi 15. svibnja, te Nacionalnog dana udomitelja, koji se od prošle godine službeno obilježava 31. svibnja. Također, na Šetnicu je premješten i tradicionalni gastronomski događaj „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, koji će se održati 18. svibnja 2024. godine.

Organizatori su uvjereni da će nova lokacija na Šetnici sv. Barbare pružiti sigurno i ugodno okruženje za sve sudionike, unatoč promjeni u posljednji trenutak. Izrazili su zahvalnost svim sudionicima na razumijevanju i prilagodbi novim uvjetima.

Lokalne vlasti pomno prate situaciju i u stalnom su kontaktu s nadležnim službama kako bi osigurali pravovremenu reakciju u slučaju daljnjeg porasta vodostaja. Građani su pozvani na oprez i poštivanje uputa kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti povezane s izlijevanjem rijeke.

Dok je izlijevanje Mure kod Fuseka mjestimice moguće, ovo nije neuobičajeno za ovo doba godine, te lokalni stanovnici i posjetitelji znaju da se radi o periodičnom fenomenu.

Za sve dodatne informacije i upute, građanima su na raspolaganju službene stranice Grada Murskog Središća i lokalni informativni kanali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije