DAN OTVORENIH VRATA

MUZEJ MEĐIMURJA Ne propustite kulturnu priredbu ‘Mali školski kustosi’ i Dan otvorenih vrata

U trećem tjednu mjeseca svibnja, kada slavimo Mjesec Muzeja Međimurja povodom 70. rođendana, očekuju nas sljedeća događanja

Kreativna radionica pod imenom „Proljeće“ kao četvrta radionica u sklopu ciklusa radionica u godini vještina koja će se održati u srijedu 15. svibnja 2024. od 9 do 11.30 sati u Multimedijalnoj dvorani pod vodstvom dizajnerice arhitekture Marine Trojok.

Pozivamo vrtićarce i učenike nižih razreda osnovnih škola, ali i sve zainteresirane, da nam se pridruže i saznaju sve o tehnici filcanja i zajedno s voditeljicom izrade brojne proljetne ukrase. Prijave za radionice primaju se na e-adresu: ines.virc@mmc.hr.

„Mali školski kustosi“ manifestacija koju muzej provodi s međimurskim školama kako bi potakli interes za zavičajnu povijest, održat će se u petak, 17. svibnja 2024. od 9 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Ova manifestacija održava se već petnaestu godinu za redom i među učenicima i učiteljima u Međimurju postaje sve popularnija i prepoznatljivija.

Učenici, mali školski kustosi, tijekom petminutnog izlaganja pred povjerenstvom i publikom predstavljaju stare, zanimljive i rijetke predmete sačuvane u njihovim kućama i dvorištima. „Vještih ruku djela“ tema je ovogodišnjih Malih školskih kustosa.

Učenici su u suradnji s mentorima izabrali za prezentaciju predmete izrađene rukom, bez obzira je li riječ o jedinstvenim rukotvorinama pojedinaca (čipka, ceker, kinč…) ili o predmetima serijske proizvodnje (poput košaraštva i sl.). Ove godine predstavit će se predstavnici sljedećih škola: I. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Štrigova, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Prelog i OŠ Hodošan.

Dan otvorenih vrata očekuje nas u subotu 18. svibnja 2024. kada u vremenu od 10 do 16 sati možete besplatno razgledati sve stalne postave Muzeja Međimurja Čakovec i trenutnu popularnu izložbu „Oton Iveković – slikar Zrinskih“ u Izložbenom salonu. Tog dana slavimo Međunarodni dan muzeja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije