IDEMO U ŠUMU

LOPATINEC Zaronite u čarobni svijet tematskog parka ‘Bajkovita šuma’

U brdovitom međimurskom mjestu Lopatincu, već se neko vrijeme kotrlja jedna bajkovita šumska priča

Tematski je park u predivnoj prirodi pravi hit, a uz poučne i zanimljive priče, interaktivne radionice i virtualnu stvarnost možete doživjeti mitološke likove i na zabavan se način upoznati povijest Međimurja. Uživaju djeca, ali i odrasli.

– Priča je krenula od staroslavenskih legendi i mitova, mi smo ih oživjeli i stvorili kao podstanare u našoj šumi, ukupno je 12 likova. Dva lika bila su povijesno stvarna; Aurore i Juraj Zrinski, pripovjedači cijele priče, govori Marijan Martinjaš, vlasnik Bajkovite šume.

Uz pomoć virtualne stvarnosti ovi likovi iz mašte – Jarilo, Grabancijaš, Morana ili pak Pozoj, doslovno su tu – pored nas, piše HRT.

– Meni je to bilo jako zabavno, tražili smo ih uz pomoć tableta i onda smo stisnuli na nekog lika i morali smo ga naći, odigrati neku igru i onda bi on dao neku stvar koja bi nam pomogla na kraju, kaže Marta.

– Bilo je odlično, doživjeli smo baš neki prekrasan dojam šume i što se tu događa te smo upoznali mitska bića, kaže Vita.

Vrijedni su Međimurci dio sredstava za ovu čarobnu šumsku priču povukli i iz EU fondova. U svakom slučaju, prevaga dodane vrijednosti za kontinentalni turizam na sjeveru.

– Međimurje je obiteljska destinacija jer svi sadržaji su građeni tako da djeca mogu uživati u mnoštvu različitih sadržaja. Taj sadržaj je nama nadogradnja na ponudu aktivnog odmora i ovakve predivne prirode u šumi, s čarobnim likovima. Zaista uživaju mladi, ali i roditelji, ističe Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

Bajkovita šumska idila, uz domaće gastro specijalitete, top su preporuka za osvajanje međimurskih brega.

Video pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije