idemo na pijac

TRŽNICA U PRELOGU Živahno je od jutra, a ponuda je bogata presadnicama i cvijećem u svim bojama!

Preloški pijac je u punom zamahu, prevladava šarenilo cvijeća i brojne presadnice

Od ranog jutra smo zatekli brojne posjetitelje koji su u užurbanom raspoloženju i živahnim razgovorima kupovali brojne presadnice, cvijeće, grincajg za juhu, med, bučino ulje, sir i sve ostalo iz bogate ponude što popularna tržnica nudi.

Presadnice se prodaju punom parom, na upit što se najviše prodaje prodavači nam uglas govore – sve! Od paprike koju možete naći za 0,30 ili 0,40 centi, paradajza svih vrsta za 0,60 centi, poriluka, celera, i salate za 0,20 centi, dok je batat po 1 ili 2 eura, a patlidžan po 1 euro komad.

Začinsko bilje i ružmarin se može kupiti za 2 eura, bosiljak po 1 euro, kao i pelin, vlasac je po 1,50 eura, kopar po 3 eura, limunska trava po 5 eura, a bosiljak po 3.

Što se cvijeća tiče, tu zbilja nema čega nema. -Balkoni su se uredili, a sada je na redu groblje. – kažu nam i dodaju kako se najviše sade vinke po 1 euro, tagetes i begonije po 0,60 centi, karanfili po 1,50 eura. Tu su još i pelargonije, dukati, ivančice, nove gvineje i dalije po 2 eura, viseća vinka po 1,50 eura, kaliopa po 8 eura. To je tek dio pozamašne ponude cvijeća, sigurni smo kako ćete svakako naći nešto za sebe.

Ukoliko vam treba povrće za juhu, od tete Drage ćete kupiti pušlek domaćeg, netretiranog grincajga za 2 eura, kao i domaće rezance, kašicu ili krpice za juhu od domaćih jaja po istoj cijeni. Svježi šampinjoni su po 4 eura, a želite li se zasladiti jagodama za mjericu od pola kilograma odvojit ćete 3 eura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije