održana sjednica

GRADSKO VIJEĆE Donosimo dobitnike javnih priznanja Grada Čakovca

U srijedu, 8. svibnja, u gradskoj vijećnici Grada Čakovca, održala se sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca

Uz brojne zanimljive točke dnevnog reda, na njemu se se našli i Prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Čakovca.


Komisija za javna priznanja, koja se sastojala od gradonačelnice Grada Čakovca, Ljerke Cividini, Marijana Ramušćaka, Dragice Karoline Šimunković, Zvonka Horvatića te Senke Bašek Šamec, nakon dostavljenih prijedloga, krajem travnja utvrdila je prijedloge odluka o dodjeli Zlatnika „Grb Grada Čakovca”, prijedloge odluka o dodjeli Nagrade Grada Čakovca za životno djelo, prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade „Adam Zrinski” te prijedloge odluka o dodjeli Godišnje nagrade Grada Čakovca.

Na popisu za dodjelu Zlatnika „Grb Grada Čakovca, nagrade koja se dodjeljuje za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, našla se grupa Demoni, zatim Dragutin Miholček te Inner Wheel klub Čakovec.

Profesor Ivan Pranjić te gospodin Đuro Bel predloženi su za dodjelu Nagrade Grada Čakovca za životno djelo, koja se dodjeljuje fizičkoj osobi s prebivalištem u Republici Hrvatskoj za postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Čakovca iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, odgoja i obrazovanja, ravnopravnosti spolova, promicanja ljudskih prava, zdravstva i socijalne skrbi, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih područja društvenog i gospodarskog života.

Prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade „Adam Zrinski” sadržavao je samo jednog kandidata – Školski volonterski klub Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Nagrada „Adam Zrinski“ dodjeljuje se pojedincima, udrugama, ustanovama i drugim pravnim osobama koje su svojim djelovanjem u protekloj godini postigli uspjehe na poljima poticanja obrazovanja, poduzetništva, inovativnosti i društvenog angažmana mladih osoba, znatno pridonijeli afirmaciji politika prema mladima, unaprijedili javne politike koje su usmjerene prema mladima. Nagrada se dodjeljuje i za razvoj prava mladih osoba kao i uključivanje te poticanje mladih osoba da se aktivno uključe u društvene i gospodarske procese u Gradu Čakovcu.

Kandidati za dodjelu Godišnje nagrade Grada Čakovca su pak Udruga „Sport za sve” Mačkovec u području sporta, Muzej Međimurja u području umjetnosti i kulture te KUD Mihovljan u području rada Udruga.

Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo odluke o dodjeli priznanja i nagrada svim predloženim kandidatima. Priznanja dobitnicima uručit će se u sklopu nadolazeće proslave Dana grada Čakovca krajem svibnja. 

Čestitamo svim dobitnicima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije