nova cisterna

VATROGASTVO U Mursko Središće stiže ‘voda na kotačima’

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mursko Središće već duži period priželjkuju novu cisternu, a nakon prvoaprilske šale da je cisterna stigla, ispalo je da u svakoj šali ima i istine, jer cisterna ipak stiže, i to uskoro

Kako doznajemo od gradonačelnika Dražena Srpaka, isporuka vozila će biti početkom srpnja:

-Cisterna je vrijedna nešto više od 300.000 eura i riječ je o jednoj od dvadeset cisterni iz robne zaliha Republike Hrvatske. Cisterna je višenamjenska te ima rezervoar kapaciteta 7000 litara, a opremljena je i visokotlačnim sklopom. S tom količinom vode izrazito je pogodna za gašenje požare na otvorenom gdje nema hidratanske mreže, a može poslužiti i za prijevoz pitke vode što nam je važno u slučaju poplava. Možemo reći da dobivamo jedno cjelovito rješenje, istaknuo je gradonačelnik Srpak. Najavljeno vozilo s zadovoljstvom očekuju i u DVD-u Mursko Središće koji trenutačno raspolaže s jednim većim navalnim vozilom, jednim manjim navalnim vozilom i kombi vozilom.

-Takva cisterna jako puno znači, to nam je voda na kotačima. Trenutno navalno vozilo je kapaciteta 1800 litara, što je za sedam do osam minuta efikasnog gašenja, dok bi s navalnim vozilom i novom cisternom uz dva mlaza imali vode za dvadesetak minuta efikasnog gašenja, istaknuo je Renato Matoš, tajnik DVD-a.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3601

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije