“Ljeto u Prelogu 20120”: Program za mjesec lipanj

Mjesec lipanj obiluje zanimljivim kulturno i zabavnim programa u Prelogu. Donosimo vam detaljan program “Ljeto u Prelogu 2012” za mjesec lipanj.

KARLOVAČKO KORNER: 14.6. – 24.6.
TRG SLOBODE GRADA PRELOGA

Na novouređenom trgu ispred Doma kulture u Prelogu odvija se dio programa Ljeto u Prelogu pod nazivom “Karlovačko korner” u organizaciji Gradske kavane Lovac i Pizzerije Ro-sa Prelog.

Uz praćenje nogometnih utakmica, organizirani su kulturno-zabavni programi i promocije. Paralelno s time svakog dana održala bi se utrka na 60 metara u organizaciji Atletskog kluba Međimurje i to na način kvalifikacija po dva takmičara u dobnim granicama od 12 godina, 16 godina i seniori. Kortizacija po učesniku je 10 kuna. Pobjednika očekuje vrijedna nagrada.

PROGRAM: KARLOVAČKO KORNER

15.6. – Skandal bend

16.6. – koncert – legende pjevaju, grupa Bonaparte i Mladen Hiterc, Duško Lokin, Nano Prša, Boris Barbarić, Crveni koralji, Darko Domjan

17.6. – plesna grupa Szan-dia  dance studio iz Nagykanizse, modna revija

18.6. – Mustač bend, prijenos utakmice Hrvatska – Španjolska

19.6. – tamburaški sastav Frikovi

20.6. – Jazz Fusion fire

21.6. – rok miting- Civilizacija strangers, Fantom slobode, Fingerfuck

22.6. – Međimurski vrući kaj i Zvonimir Dravec

23.6. – koncert – Vladimir Kočiš Zec, Latino –Kruška, Marina Tomašević, Juraj Galina, Blue Jeans

24.6. – plesna skupina iz Koprivnice – “Plesni studio Jump”

BLAGDAN U OTOKU – 17.6.

MO Otok i Grad Prelog dana 17. lipnja 2012. (nedjelja) obilježavaju blagdan Presvetog Srca Isusovog.

Slavlje će započeti misom u kapelici Presvetog Srca Isusovog u Otoku u 10,30 sati. U 15,00 sati je večernja misa, a nakon toga u Sportskom parku Otok odigravaju se utakmice za limače i seniore (Otok – Oporovec). Za zabavni dio programa zadužena je limena glazba iz Podravine.

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE – 22.6.

Praznik, Dan antifašističke borbe, Grad Prelog obilježit će polaganjem vijenca na spomeniku palim borcima, rad Luja Bezeredija, u parku ulice Trg Slobode u Prelogu, u četvrtak 21. lipnja 2012. godine u 10,00 sati.

PROMOCIJA KNJIGE – 23.6.

Književni krug Prelog i Grad Prelog pozivaju na predstavljanje knjige Mihovila Branka Rakijašića “Pjesme koje srce poje”. Autor je rodom iz Pitomače, rođen 1952. godine. Promocija će se održati 23. lipnja 2012. godine u 20,00 sati u Pastoralnom centru Bl. A. Stepinca u Prelogu.

DAN DRŽAVNOSTI – 25.6.

Praznik, Dan državnosti, Grad Prelog obilježit će Misom  zahvalnicom za  domovinu, u ponedjeljak, 25. lipnja 2012. u 7,00 sati u Župnoj crkvi u Prelogu, te polaganjem vijenaca na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu pokraj Osnovne škole, na spomen ploči Sokač Ivanu u Oporovcu kod Doma kulture, te na spomenik Krešimiru  Madiću u Čukovcu.

7:00  Misa za domovinu
8:30  Polaganje vijenca Krešimiru Madiću u Čukovcu.
9:15  Polaganje vijenca spomen ploči Sokač Ivanu u Oporovcu (kod Doma kulture)
9:30  Polaganje vijenca spomeniku Domovinskog ratu u Prelogu

SPORTSKE IGRE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA

Povodom obilježavanja Dana Državnosti 25.06.2012. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije organizira Sportske igre koje započinju u 10,00 sati okupljanjem u Parku Mladosti.

Nakon toga slijedi mimohod kroz Sajmišnu i Glavnu ulicu do Trga Slobode gdje će biti postrojavanje. Početak Sportskih igara planiran je u 13,00 sati kroz razne sportske discipline: stolni tenis, šah, streljaštvo, mali nogomet i povlačenje užadi. U 18,00 sati je proglašenje i druženje.

LJETNE RADIONICE: 26.6 – 21.7.

I ove godine tradicionalno će se održati Dječje ljetne radionice. Organizator Ljetnih radionica je Grad Prelog u suradnji s društvom “Naša djeca” Prelog.

U organizaciju uključeni su: Udruga studenata Grada Preloga, Udruga mladih Grada Preloga, Likovna udruga Donjeg Međimurja i Dom kulture Grada Preloga. Radionice će se održavati u Osnovnoj školi Prelog, a namijenjene su djeci predškolske i osnovnoškolske dobi.

Predviđene su sljedeće radionice: folklorna radionica, likovna radionica, kreativna radionica, španjolska radionica, glazbena radionica, stolni tenis, waldorfska radionica, origami radionica (presavijanje papira).

Zainteresirane osobe mogu se javiti u Osnovnu školu Prelog i to Sanji Belić i Kristini Najman. Završetkom svih radionica održat će se zajednička promocija svih radova i stečenih vještina te zajedničko druženje.

Program za mjesec lipanj Ljeto u Preogu 2012:

15.6.  Završna svečanost DV Fijolica – Dom kulture Grada Preloga  17,30h
14.6. – 24.6.  Karlovačko korner – Trg Slobode    
17.6.  Blagdan u Otoku    Kapelica Presvetog Srca Isusovog  10,30h
22.6.  Dan antifašističke borbe
23.6.  Promocija knjige Branka Rakijašića
“Pjesme koje srce poje” – Pastoralni centar Bl. A. Stepinca  19,00h
25.6.  Sportske igre Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata županije međimurske    Park Mladosti  10,00h
26.6. – 21.7.  Ljetne radionice Grada Preloga – OŠ Prelog

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije