Upisi u srednje škole 2. i 3. srpnja

Srednje škole Međimurske županije objavile su natječaj za upis učenika u 1. razred za školsku godinu 2012/2013. Na temelju Odluke o uvjetima za prijam učenika u učeničke domove u školskoj godini 2012/2013. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od 31. svibnja 2012. godine učenički domovi Graditeljske škole Čakovec i Svjetionik Čakovec, Srednje škole Čakovec također su objavuli natječaj.

Ljetni upisni rok ima dva kruga. U prvom krugu prijave za upis primaju se 2. i 3. srpnja u vremenu od 8 do 16 sati. Objava rezultata bit će 4. srpnja, a upisi 5. srpnja u vremenu od 8 do 16 sati. U drugom krugu objava broja nepopunjenih upisnih mjesta i podataka o rezultatima upisa i nastavku upisa bit će 6. srpnja do 12 sati, prijave za upis 9. srpnja od 8 do 16 sati, idućeg dana objavit će se rezultati, a upis učenika najavljen je za 11. srpnja od 8 do 16 sati.

U jesenskom upisnom roku do 17. kolovoza očekuje se objava broja nepopunjenih upisnih mjesta, 20. kolovoza primat će se prijave, objava rezultata je sljedećeg dana, a upisi učenika 22. i 23. kolovoza u vremenu od 8 do 12 sati.

Na natječaj za upis učenik prilaže: prijavnicu na natječaj, originalne svjedodžbe posljednja dva razreda osnovnoga obrazovanja kojima se dokazuje uspjeh postignut u osnovnoj školi, odgovarajuće dokumente kojima se dokazuje neko od prava koje učenik ostvaruje na temelju odredbi iz Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u školskoj 2012./2013. godini, od 02. travnja 2012. godine.

Odnosi se to na pravo za izravni upis, dodatne bodove ili pravo na vrednovanje rezultata natjecanja i ostalih iznimnih rezultata iz prethodnog školovanja, vrednovanje rezultata postignutih na sportskim natjecanjima, pravo na vrednovanje posebnih rezultata prethodnog obrazovanja, školovanje u otežanim uvjetima, upis kandidata sa zdravstvenim teškoćama, upis kandidata s teškoćama u razvoju, upis kandidata na osnovi Nacionalnog programa za Rome itd.

Nadalje, potrebno je priložiti ugovor o naukovanju odnosno o obavljanju praktične nastave (za obrtnička zanimanja – vidi natječaj pojedinih škola) i liječničku svjedodžba odnosno potvrda za obrtnička i industrijska zanimanja.

U svakom upisnom krugu kandidat se može prijaviti za upis samo u jednu školu, i to u najviše tri obrazovna programa koje je škola objavila za upis. Detaljnije informacije o upisima, uvjetima natječaja i broju upisnih mjesta možete saznati ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije