IZBORNA SKUPŠTINA

BRIGA ZA ZAVIČAJNE PASMINE Đuro Golubić i nadalje predsjednik Međimurske lastavice

Udruga uzgajivača malih životinja Međimurska lastavica održala je izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo

Članovi skupštine potvrdili su kvalitetan rad Udruge te prihvatili prijedloge da predsjednik ostane i u novom mandatu Đuro Golubić, dopredsjednička mjesta su popunili Branko Horvat i Željko Lisjak dok će tajničke poslove obavljati Miljenko Zvonar, a o blagajni će brinuti Željko Rodek.


Minula godina za članove UUMŽ Međimurska lastavica obilježena je organizacijom pokazne i društvene izložbe te državne izložbe Hrvatskih pasmina povodom 50 godina uzgoja Međimurske lastavice te sudjelovanjem na izložbama državnog karaktera i na međudruštvenim izložbama.

Osim navedenoga, članovi nisu mirovali pa su organizirali i niz radnih akcija, nabavili su prstenje za perad, golubove i ptice, cjepivo za kuniće, perad i golubove te izložbene kaveze za kuniće i perad. Uredili su i svoj dom, a ostvarili su i dobru suradnju s županijom, općinom i udrugama koje djeluju u općini.

U svom djelovanju puno pažnje posvećuju i provođenju programa zaštite i očuvanja hrvatskih domaćih i međimurskih zavičajnih pasmina, a za 2024. godinu imaju slične planove. Njihov je rad pohvalio i načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga kao i brojni predstavnici mjesnih udruga.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije