Donja Dubrava: U vrtiću se otvaraju jaslice

U Donjoj Dubravi održan je radni sastanak na kojem su bili prisutni načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec i ravnateljica  Dječjeg vrtića Klinčec Dubravka Horvat. Tema sastanka bila je inicijativa vezana uz otvaranje jaslica u toj predškolskoj ustanovi. 

Kako je u pedagoškoj godini 2012./2013. evidentiran manji broj upisane vrtićke djece, čelnici spomenutih općina razmatrali su mogućnost iskoristivosti slobodnog prostora Dječjeg vrtića za jaslice. Ravnateljica Dubravka Horvat provela je anketu putem koje je interes za jaslice iskazalo šest obitelji.

Na sastanku je zaključeno da se kreće u formiranje jaslica, no prije toga je potrebna suglasnost osnivača, točnije općinskih vijeća obiju općina čiji članovi će odrediti ekonomsku cijenu i omjer sufinanciranja. Analizom ukupnih troškova napravljenih od strane ravnateljice, kao i analizom troškova drugih jaslica zaključeno je da bi ekonomska cijena jaslica u iznosu od 1.900 kuna bila optimalna za pokrivanje troškova.

Prijedlozi su da Općina kao i za vrtićku dob sufinancira 60%, a roditelji 40%. Za osnivača bi to bilo 1.140 kuna, a za roditelje 760 kuna mjesečno. Od strane Dječjeg vrtića program za jaslice potrebno je  poslati u Ministarstvo obrazovanja i sporta na suglasnost i na Međimursku županiju, Odjel društvenih djelatnosti radi odobrenja otvaranja jaslica.

Sve potrebne troškove oko opremanja sobe radi prilagodbe jasličkoj dobi općine Donja Dubrava i Donji Vidovec snosile bi u omjeru 50:50, a ti troškovi bi iznosili nešto više od 10 tisuća kuna. Planira se da jaslice s radom krenu u devetom mjesecu, a svi zainteresirani roditelji mogu se javiti u  Dječji vrtić Klinčec Donja Dubrava ili na broj telefona 040/688-202.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije