NAGRAĐIVANA PREDSTAVA

Dramski studio DADA osvojio nagradu za najbolju predstavu

Ovogodišnji 26. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ održao se od 15. do 18.4. u Hvaru na otoku Hvaru

Susretu na kojem se svake godine okupljaju najbolji dramski studiji iz cijele Hrvatske, ove je godine prvi put domaćin bio Dramski studio mladih Hvar. Cijeli se susret održao u najstarijem javnom kazalištu u Europi u gradu Hvaru. Naš Dramski studio Dada predstavio se s predstavom Posljednja pahulja u režiji Davora Dokleje. Tekst za ovu predstavu napisali su sami polaznici, glazbu je osmislio Igor Baksa, likovno oblikovanje predstave potpisuje Kaja Resman, oblikovanje svjetla Mario Zelenbaba, a majstorica rasvjete bila je Jelena Dokleja. U predstavi igraju Magdalena Pinc, Juraj Vičević, Mara Barbić, Franka Bene, Sara Hassan, Vida Haček, Lena Marčec, Eni Vibović, Simon Varošanec i Martin Zadravec. 

Cijela je ekipa zaslužna što je predstava na kraju festivala od strane tročlanog žirija (redatelj Goran Golovko, dramaturginja Dina Vukelić i glumica Lukrecija Tudor) proglašena najboljom te je dobila nagradu za Najbolju predstavu u cjelini. 

  • Obrazloženje žirija 

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuju se Dramskom studiju Dada KD Pinklec za predstavu „Posljednja pahulja“.

Polaznice i polaznici uz pažljivo se dramsko vodstvo Davora Dokleje na suptilan način dotiču goruće problematike klimatskih promjena, oblikujući složenu priču nadahnutu nordijskom mitologijom, a obogaćenu duhovitim, neočekivanim i originalnim osobnim elementima prilikom oblikovanja raznolikih (općepoznatih) mitoloških likova. Ova predstava pokazuje visoko vladanje glumačkom i pripovjedačkom vještinom mladih glumica i glumaca, zatim lutkarstvom i scenskim pokretom dok se u svojoj strukturi odlikuje promišljenom i zaokruženom dramaturgijom koja svoje ideje plasira na nepretenciozan način, blizak kako dječjoj publici, tako i odraslima. Dramaturgiju predstave prate podjednako estetski promišljena scenografija, sugestivni glazbeni brojevi i funkcionalno oblikovanje svjetla, tako da se „Posljednja pahulja“ po cijelosti pozicionira kao predstava koja svojom kvalitetom itekako može parirati i profesionalnim produkcijama za djecu i mlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije