mali englezi

FOTO Dan engleskog jezika u Dječjem vrtiću Cvrčak

Dan engleskog jezika tradicionalno se diljem svijeta obilježava 23. travnja. Taj je datum vezan uz najpoznatijeg engleskog pisca Williama Shakespearea, a označava datum njegovog rođenja, a ujedno i smrti

Tog je dana u Dječjem vrtiću Cvrčak bilo poprilično veselo i kreativno. U četiri odgojne skupine tog vrtića provodi se Poseban cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika djece predškolske dobi.


U vrtićkim skupinama Butterflies, Sunflowers, Cherries i Buttons provedene su različite aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja stranih jezika od najranije dobi. Rano učenje engleskog jezika u Trešnjicama realizirano je zajedničkim aktivnostima djece kroz korištenje vizualne podrške, tj. Flashcardsa – I have…Who has?

Uz imenovanje djeci uvijek aktualnih životinja, djeca surađuju, razvijaju pamćenje i koncentraciju te koriste usvojene fraze u međusobnoj komunikaciji na engleskom jeziku. Druga aktivnost je bila Family members, jedna od omiljenih društvenih igara uz temu koja je integrirana u učenje jezika. I najveselija je bila glazbena igra s pravilima Old McDonald has a farm.

Djeca iz skupine Leptirići uredila su svoj centar engleskog jezika u sobi dnevog boravka i na izložbi u hodniku. Izradila su plakate na tu temu i izložila svoje likovne radove. Teme Magic words te Earth day bile su zastupljene u skupini Suncokreti uz dječje poruke za očuvanje Zemlje i bonton.

Jutro u skupini Gumbići započelo je čitanjem priče Erica Carla „Draw me a star“ nakon kojeg se održao natjecateljski kviz poznavanja engleskih riječi. U Wikipediji su djeca proučila zanimljivosti iz života W. Shakespearea i pogledala izložbu njegovih portreta u različitim likovnim tehnikama, a zatim se i sama okušala izraditi portret običnom olovkom i flomasterom.

Svoje likovne radove su izložila na izložbi u hodniku vrtića. U svemu provedenom najvrijednije od svega je vršnjačko učenje u skupini gdje djeca u interakciji i kroz situacijsko učenje jačaju jezične i inojezične kompetencije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije