U ČAKOVEČKOJ KNJIŽNICI

NOĆ KNJIGE Poznati hrvatski novinar i književnik Drago Hedl gostovao u Čakovcu

Ovaj književni susret predstavljao je priliku za dublje upoznavanje s životom i radom Drage Hedla, istaknutog i cijenjenog pisca i novinara na hrvatskoj kulturnoj sceni

U Knjižnici Nikola Zrinski u Čakovcu održan je književni susret kao dio kulturne manifestacije nakon otvaranja izložbe “Mostovi okruga M”. Susret je bio posvećen Dragi Hedlu, poznatom hrvatskom novinaru i književniku.

Moderatorica Željka Hatvalić Strahija vodila je razgovor s Dragom Hedlom, koji je publici predstavio svoj književni opus. Hedl je rođen 1950. godine u Osijeku, a istaknuo se kao autor nekoliko uspješnih romana poput “Donjodravska obala”, “Izborna šutnja”, “Ispovjedna tajna”, “Vrijeme seksa u doba nevinosti” i “Kijevska piletina”.

Kroz svoju bogatu karijeru, Hedl je bio angažiran u novinarstvu od 1980. godine, kada se zapošljavao u Glasu Slavonije. Obnašao je dužnost glavnog urednika tog lista od 1986. do 1991. godine. Tijekom svoje karijere pisao je za poznate novine poput Slobodne Dalmacije, Novog lista, Feral Tribuna i Jutarnjeg lista, gdje je bio istaknuti istraživački novinar od 2008. godine.

Za svoj izniman doprinos novinarstvu i istraživačkom radu, Hedl je primio brojne nagrade, uključujući nagradu Hrvatskog novinarskog društva za životno djelo – Otokar Keršovani te Knight International Journalism Award 2006. godine. Također, 2011. godine odlikovan je Redom Stjepana Radića za svoj doprinos promicanju ljudskih prava, demokracije te otkrivanju istine.

Ovaj književni susret predstavljao je priliku za dublje upoznavanje s životom i radom Drage Hedla, istaknutog i cijenjenog pisca i novinara na hrvatskoj kulturnoj sceni. Susret, na kojem je bio i međimurski župan Matija Posavec, organiziran je u sklopu Dana Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije