Pjevački zbor 'Josip Vrhovski' Nedelišće

FOTO U Črečanu održane ‘Glazbene svečanosti Josip Vrhovski’

Raspjevana i pjesmom bogata subota

U subotu 20. travnja 2024. godine održane su tradicionalne „Glazbene svečanosti“ Josip Vrhovski Nedelišće.

Bez imalo skromnosti možemo reći da je za Općinu Nedelišće, Pjevački zbor“ Josip Vrhovski“ Nedelišće i naš pitoreskni Črečan ovo bila jedna raspjevana i pjesmom bogata subota. Ove godine PZ „Josip Vrhovski“ odlučio je na Glazbenim svečanostima ugostiti dva odlična zbora. To su komorni mješoviti zbor „Kapela Paulina Warasdin“ iz Varaždina pod ravnanjem Zdenka Kušćera i mješoviti pjevački zbor „Podravina“ iz Ludbrega pod vodstvom Ivona Fabijanca.

Za sve zainteresirane sudionike Glazbenih svečanosti pripremili su kratko razgledavanje Črečana. Prva stanica bio je „Medeni vrt“ gdje ih je dočekala domaćica i naša poznata uvijek nasmijana (medarka) Tatjana Šardi. Prisutnima je pokazala svoj stari grunt kojeg voli i čuva baš takvog kakav je bio za vrijeme naših djedova i baka. Iza grunta nalazi se šarena livada prepuna livadnog cvijeća, a sve to je paša za pčelice za koje marljivo brine. Planirano je i razgledavanje poznatog ribnjaka u Črečanu, ali nažalost zbog prevrtljivosti i nestabilnosti subotnjeg vremena razgledavanje ribnjaka je odgođeno za neku drugu priliku.

Svečanost je započela kod spomenika Josipu Vrhovskom Himnom i paljenjem svijeća. Na samom početku sve prisutne pozdravio je načelnik Nikola Novak i svima zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Črečanu.
Koncert je zatim nastavljen u Društvenom domu u Črečanu, a kroz program nas je vodila Katja Zaspan. Na samom početku nastupio je Dječji pjevački zbor „Josip Vrhovski“ Nedelišće čija je voditeljica Maja Magdalenić Barić, a mališani su razveselili publiku prekrasnim izvedbama. Nakon toga svojim nastupom počastio nas je i Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ Nedelišće, a uz to najavili su skori nastup na međunarodnom natjecanju zborova u Bratislavi, za koji se vrijedno pripremaju.

Potom su nastupili zborovi gosti, prvi „Kapela Paulina Warasdin“ kod kojih naš zbor gostuje na festivalu „Zuberfest“ u Varaždinu, te MPZ „Podravina“ Ludbreg koji je ugostio PZ „Josip Vrhovski“ Nedelišće na svom festivalu „Podravske note“ prethodne godine. Oba zbora gosta su u svoj repertoar uvrstila i međimurske skladbe, čime su obradovali prisutnu publiku.

Na samom kraju svi zborovi zajedno zapjevali su Črečansku himnu „Črečan selo“ koju je skladao Josip Vrhovski, orila se dvoranom. Uslijedilo je druženje zboraša u veselom i raspjevanom tonu, a svega toga ne bi bilo bez pomoći Mjesnog odbora Črečan, članova DVD-a Črečan i uvijek prisutnih članica Udruge žena Črečan, na čemu im veliko hvala.

Predsjednica zbora je Ivanka Novak, tajnica Josipa Tadić, umjetnički voditelj i dirigent Branimir Magdalenić, a koorepetitorica Lana Cvrtila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije