mali majstori

ČAKOVEC Osamnaest timova odmjerilo je snage na Županijskom natjecanju ‘Danas mali, sutra veliki majstor’

Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije je u četvrtak 11. travnja 2024. organiziralo Županijsko natjecanje „Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2024.“. Natjecanje je održano u III. osnovnoj školi u Čakovcu

Na natjecanje se prijavilo osamnaest timova. Dvanaest iz redovnih osnovnih škola: Petar Zrinski Šenkovec, Jože Horvata Kotoribe, Domašinec, III. OŠ Čakovec, Sveti Juraj na Bregu, Lopatinec i Gornji Mihaljevec, tri iz udruga, Foto-kino kluba Ivanovec i Aerokluba Međimurje iz Čakovca i tri tima učenika s posebnim potrebama iz Centra za odgoj i obrazovanje. Tim čine dva učenika od 5.- 8. razreda i mentor.


Propisane i optimalne uvjete za natjecanje osigurala je „tehnička ekipa“ Društva i škole, predsjednica Jelena Tuksar, tajnik Željko Medved i domaćin u školi Zvonko Ljubić. Učenike su za natjecanje pripremali: Renata Martinec, Mihaela Novak, Franjo Jambrović, Radovan Petković, Leonardo Belović, Kristina Najman, Vedran Vurušić, Zvonko Ljubić i Jelena Tuksar.


Reprezentativno ocjenjivačko povjerenstvo činili su Ivan Rajsz, tajnik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, Svjetlana Seljanec Savković, tajnica Društva pedagoga tehničke kulture Zagreb i Danijel Labaš, predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin.


Učenici su dobili zadatak da izrade „Naočale“. Nakon trosatnog rada Ocjenjivačko povjerenstvo je proglasilo da će Međimursku županiju na državnom natjecanju koje će se održati od 17. do 19. svibnja 2024. u Stubičkim Toplicama, predstavljati tim Klara Miljančić (7.r.) i Antonija Vinković (8.r.), mentor Franjo Jambrović iz OŠ I. G. Kovačića, Sv. Juraj na Bregu.

Drugo i treće mjesto su osvojili timovi Lara Bočkaj (5.r.) – Jelena Kolarić (6.r.) i Tena Baksa (6.r.) – Anja Kolarić (8.r.) iz OŠ Domašinec s mentoricom Renatom Martinec. Četvrti je bio tim Jelena Pongrac (8.r.) – Marija Damiš (8.r.) iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, mentorica Mihaela Novak, pete su bile Izabela Perhoč (5.r.) – Tea Bočkaj (5.r.) iz OŠ Domašinec, mentorica Renata Martinec. Ostali timovi dijele šesto mjesto.


Prema pravilima natjecanja za učenike s posebnim potrebama, našu Županiju će predstavljati I. tim Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u sastavu Leonardo Fučec (6.r.) – Danijel Mesarić (7.r.), mentor Vedran Vurušić. Drugi su bili Lara Ignac (5.r.) i Ivona Fučec (7. r.), mentorica Kristina Najman. Treće mjesto je osvojio tim kojeg su činili Santino i Domagoj Oršuš (5.r.) s mentorom Vedranom Vurušićem.

Za okrjepu sudionika natjecanja pobrinulo se Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.
Natjecanje je vodila Jelena Tuksar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije