važan dan

HVALA VAM NA SVEMU Danas se obilježava Međunarodni dan medicinsko laboratorijskih djelatnika

IFBLS (International Federation of Biomedical Laboratory Science) je 1966. na Svjetskom kongresu IFBLS-a u Oslu (Norveška), proglasila 15. travanj kao Međunarodni dan medicinsko laboratorijskih djelatnika

Ovaj dan se obilježava s ciljem promocije struke i osvješćivanja javnosti o ključnoj ulozi medicinsko–laboratorijskih djelatnika u dijagnostici i preventivnoj zdravstvenoj zaštiti.

Medicinsko-laboratorijski djelatnici imaju ključnu ulogu u dijagnostici, razvoju i osiguranju kvalitete, liječenju, istraživanju i razvoju moderne medicinske znanosti.

Dana 12.04.2024. godine održalo se predavanje na temu „Biokemijski biljezi jetrene bolesti“ kao trajno usavršavanje, a ujedno i povodom Međunarodnog dana medicinsko – laboratorijskih djelatnika na kojem su prisustvovali medicinsko-laboratorijski djelatnici Županijske bolnice Čakovec. Predavanje je održala Evelin Horvat, bacc.med.lab.dg. bacc.med.techn. inače djelatnica Srednje škole Čakovec.

U našoj ustanovi trenutno je zaposleno 41 medicinsko-laboratorijski djelatnik i to na Odjelu za transfuzijsku medicinu, na Odjelu za patologiju i citologiju i u Medicinsko – biokemijskom laboratoriju.

Spomenuti odjeli važan su dio Županijske bolnice Čakovec te svim medicinsko-laboratorijskim djelatnicima čestitamo njihov dan te im ovim putem zahvaljujemo na predanom radu i uloženom trudu.

-Za kraj dodajemo da je ishođena građevinska dozvola za novu zgradu laboratorija u kojoj će biti smješteni svi laboratoriji s ciljem poboljšanja uvjeta djelatnicima koji godinama rade u podrumu te boljih uvjeta za naše pacijente. Ova uprava je učinila sve po tom pitanju, a da se barem ranije mislilo moglo smo već imati novu zgradu. Do tada poboljšavamo uvjete rada u laboratorijima te se stalno ulaže u laboratorije.- kažu iz čakovečke bolnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije