SMANJENA SREDSTVA ZA RAD KLUBA

DONJI VIDOVEC Ima li ili nema novaca za male nogometaše?

Na aktualnom satu nedavno održanog Općinskog vijeća Donjeg Vidovca, vijećnik Tihomir Žuljić podsjetio je vijećnike i načelnicu Bojanu Petrić da je prilikom donošenja proračuna za 2024. godinu dogovoreno kako će nogometni klub dobiti malo više sredstava

Točnije, tisuću eura, koja će se utrošiti za opremanje članova pomlatka Škole nogometa Donje Međimurje u kojem su aktivni i mali Donjovidovčani. Mališanima se spomenutim novcima prošle godine pomoglo, no ove izgleda neće.

-Taj dio niste ispoštovali, možda kako biste izbjegli raspravu o proračunskim sredstvima za ovu godinu ili? Roditelji pitaju hoće li im se pomoći i ove godine, a koliko znam teško jer je proračun za udruge smanjen, rekao je Žuljić te napomenuo da njegovi unuci nisu nogometaši kako ne bi opet došlo do nesporazuma.
Da su proračunska sredstva za rad kluba smanjena potvrdio je i vijećnik Željko Dolenec, član Uprave Nogometnog Kluba Donji Vidovec.

-U 2023. godini nam je iz općinskog proračuna stiglo 4 tisuće eura dok je ove godine taj iznos nešto manji od prošlogodišnjeg, potvrđuje Dolenec te dodaje kako će iz klupskog proračuna oni malenim nogometašima pomoći koliko će moći.


Ima ili nema?

-Moje je pitanje ima li ove godine tisuću eura za male nogometaše ili ne?, pitao je Žuljić kako bi znao odgovoriti roditeljima koji čekaju odgovor.


Načelnica Petrić odgovorila je kako Općina svake godine raspisuje natječaj za udruge gdje svi imaju pravo predlagati svoje financijske potrebe pa tako i nogometni klub, a Općina tada odlučuje o visini financiranja prema proračunskim mogućnostima.

-Rekli smo neka klub u svoju prijavu uključi i trenirke te će se one kupiti, dodala je načelnica Petrić no nitko se na kraju nije izjasnio hoće li se i ove godine pomoći školi nogometa ili ne, a možda je i muk vijećnika i načelnice bio odgovor na postavljeno pitanje.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3598

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije