19. travnja u Čakovcu

SAJAM STRUKOVNIH VJEŠTINA Kako bi osnovnoškolci lakše odabrali srednju školu!

Glavni cilj sajma je promoviranje strukovnih zanimanja među učenicima završnih razreda osnovnih škola kako bi ih potaknuli na odabir strukovnog obrazovanja

Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji sa šest međimurskih strukovnih škola i partnerima najavila je organizaciju velikog sajma strukovnih zanimanja pod nazivom “#StrukoVizija: Sajam strukovnih vještina”.

Sajam će se održati 19. travnja u dvorani Graditeljske škole Čakovec, a njegov glavni cilj je promoviranje strukovnih zanimanja među učenicima završnih razreda osnovnih škola kako bi ih potaknuli na odabir strukovnog obrazovanja.

Na press konferenciji su se okupili važni predstavnici uključeni u organizaciju ovog događaja, među kojima su bili Dražen Novak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odijela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, te ravnatelji šest škola koje sudjeluju u projektu: Bosiljka Vinković Kukolić (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec), Vesna Stunković (Gospodarska škola Čakovec), Gordana Ramušćak (Srednja škola Čakovec), Dražen Blažeka (Tehnička škola Čakovec) i Damir Srnec (Graditeljska škola Čakovec).

Dražen Novak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, istaknuo je važnost ovog sajma za budućnost obrazovanja i zapošljavanja u regiji te se zahvalio svim partnerima na sudjelovanju. Naglasio je kako je ovo prilika za sve ključne dionike – od škola do obrtnika, tvrtki i institucija – da se okupe i predstave raznolike mogućnosti koje strukovno obrazovanje pruža.

Također je istaknuo kako će sajam omogućiti povezivanje potencijalnih učenika s poslodavcima i mentorima koji su uključeni u njihovu budućnost. Posebno je istaknuo da je ciljana skupina StrukoVizije osnovnoškolci te je naglasio važnost pružanja relevantnih informacija kako bi se promijenila njihova svijest o izboru zanimanja.

Nakon Novakovog obraćanja, ravnatelji šest škola su predstavili što će njihove institucije ponuditi osnovnoškolcima na sajmu, od čega će svaka predstaviti svoju struku i zanimanje na konkretan način, kako bi osnovnoškolcima približili struku.

Važno je napomenuti da će za sve osnovnoškolce biti osiguran besplatan prijevoz autobusima kako bi im se omogućilo sudjelovanje u ovom važnom događaju koji može oblikovati njihovu budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije