rekordne temperature

LJETO U TRAVNJU Zoran Vakula: ‘Vruće kao nikad ovako rano u godini’

Za vikend i početkom novog tjedna uz sunčano, gdjekad čak i vedro vrijeme, bit će još toplije, u mnogima mjestima unutrašnjosti i vruće, kaže Vakula

Početak je travnja, a temperature će idućih dana biti kao da smo usred ljeta, piše Večernji list. Toplije će biti u unutrašnjosti Hrvatske gdje će se živa na termometru penjati čak do 30 stupnjeva Celzijevih. Nešto niže temperature će biti na Jadranu. 

Danas će biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na jugu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25 °C, prognoza je DHMZ-a. 

Sutra također sunčano, u unutrašnjosti povremeno malo oblaka. Ujutro lokalno moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren, u unutrašnjosti jugozapadni, a na Jadranu poslijepodne zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru između 9 i 14 °C. Najviša dnevna od 20 do 25, u središnjim i istočnim krajevima do 28 °C.

– Za vikend i početkom novog tjedna uz sunčano, gdjekad čak i vedro vrijeme, bit će još toplije, u mnogima mjestima unutrašnjosti i vruće, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu visoku kao nikad ovako rano u godini, barem u znanoj povijesti meteoroloških mjerenja – kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula te dodaje: 

– Na Jadranu će vrućina izostati, ali ne i prevladavajuće sunce i vedrina te za ovo doba godine rijetko doživljena toplina, osobito poslijepodnevna, koja će ponegdje na neke nadnevke biti i rekordna. Uz slab do tek lokalno umjeren vjetar, većinom burin pa maestral, more će biti uglavnom malo valovito, temperature sve “primamljivije” za kupanje. No, u nedjelju i osobito ponedjeljak mjestimice je vrlo velika vjerojatnost magle, pogotovo na zapadu Istre, navodi Večernji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije