popularna predavanja

MUZEJ MEĐIMURJA Zoran Vakula je održao poučno predavanje ‘O vremenu, klimi i još koječemu’

Drugo predavanje u sklopu Popularnih predavanja petkom u MMČ-u održano je 29. ožujka 2024. u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja

„O vremenu, klimi i još koječemu“ iznimno zanimljivo i poučno predavanje održao je Zoran Vakula, diplomirani inženjer fizike, meteorolog i urednik na HRT-u, čovjek koji uvijek promovira meteorologiju, čak i putem meteostripa, meteoslikovnica, meteokarikatura i kazališnih predstava za djecu, povremeno glumi, recitira, prezentira, vodi, rimuje i režira, a u posljednje vrijeme još i piše i objavljuje za svoju nakladu.

Brojni posjetitelji, posebno najmlađi, naučili su koja je razlika između vremena i klime, saznali su zanimljive izreke vezane uz vrijeme i pojedine svece, ali i sve o lokalnom i globalnom zatopljenju i još koječemu. Na predavanju su sudjelovali i polaznici Geografske grupe III. OŠ Čakovec, pod vodstvom profesorice Vesne Katuša, koji su tijekom predavanja postavljali zanimljiva pitanja, a odgovori predavača bili su i poučni i kreativni – fotografije govore više od riječi.

-Vidimo se na sljedećem predavanju, 26. travnja 2024. od 19 do 20.30 sati, kada u Multimedijalnu dvoranu Riznice Međimurja dolazi dr. sc. Deniver Vukelić koji će održati popularno predavanje pod naslovom „Progoni vještica u Hrvatskoj u srednjem i ranom novom vijeku“.- pozivaju iz Muzeja Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije