Učenici I. OŠ Čakovec drugi u Parizu

Učenici I. OŠ Čakovec sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji Road safety koja se održala od 8. do 10. lipnja u Parizu. Od 2000. godine Renault provodi program Sigurnost za sve, međunarodni obrazovni program usmjeren na podizanje svijesti o sigurnosti u prometu među mladima.

Nakon rada s više od 12 milijuna učenika u 35 zemalja širom svijeta, ove godine u program se po prvi puta uključila I. OŠ Čakovec kao prva i jedina škola iz Hrvatske. Učenici 8.a i 8.b razreda pod vodstvom učiteljice informatike Ivane Ružić osmislili su i proveli niz aktivnosti kako bi podigli svijest o važnosti vlastitog ponašanja u prometu među prijateljima u razredu i školi, u obitelji i susjedstvu.

Izradili su obrazovne računalne igre, kvizove, stripove, web stranicu, a tiskana je prigodna slikovnica/bojanka, leci i plakati, održana je videokonferecija na engleskom jeziku sa Barcelonom itd. Rad učenika čakovečkeškole odabran je među tri najbolje u svijetu u toj kategoriji te su pozvani na predstavljanje njihovih aktivnosti na međunarodnoj konferenciji Road safety.

Na konferenciji je sudjelovalo dvjestotinjak učenika i učitelja iz cijelog svijeta. U završnici natjecanja učenici I. OŠ Čakovec osvojili su drugo mjesto u svijetu među svim kategorijama učenika starijih od 12 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije