ne propustite

BOGAT SADRŽAJ KUD Kotoriba vas poziva na program povodom Vuzmenog pondeljka

Članovi KUD-a Kotoriba ove godine po prvi put organiziraju kulturno – umjetnički program koji će se održati 1. travnja povodom Vuzmenog pondeljka

Tom prigodom vas pozivaju da ih podržite. Program započinje u 14 sati skupljanjem na livadi u području zvanom „Sveti Ivan“ u Kotoribi gdje se budu prikazala izvorna kotoripska vuzmeno – ivanjska kola.

U isto to vrijeme, u samom prostoru Doma kulture u Kotoribi, započinje izložba „Se kaj imamo v hiži“ Vladimira Vugrinčića uz pomoć Ksenije Virgej. Izložba bude otvorena cijelo popodne. U 16h u istom prostoru Doma kulture kreće kulturno – umjetnički program u kojem nastupaju članovi KUD-a Kotoriba, učenici OŠ „Jože Horvata“ Kotoriba i najmlađi, iz Dječjeg vrtića Kotoriba.

Ovo je tek početak zamišljenog projekta “Vuzmeni pondeljek” koji bi svake godine upravo na Uskrsni ponedjeljak prikazivao i veličao kotoripski govor, pjesmu i ples. Sam projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i sporta.

Krajnji cilj je prikazati stanovnicima Kotoribe sve vrijedno i povijesno vezano uz tradiciju, govor, riječ, pjesmu, ples i rukotvorine mjesta. Bitno je sačuvati govor Kotoribe ne samo u rječniku, već da on i dalje živi u svakodnevici i prenosi se mlađim generacijama. Materinski jezik je naš identitet, naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije