Donji Mihaljevec slavi svetog Antuna

Stanovnici Donjeg Mihaljevca, pripadajućeg naselja Općine Sveta Marija, uz blagdan svetog Antuna slave svoje dane pod nazivom “Jantonovo”.

Ove godine obilježavanje je započelo u subotu, 9. lipnja vatrogasnim natjecanjem Zajednice područja općina Donji Vidovec, Donja Dubrava, Kotoriba i Sveta Marija. Dva dana kasnije, u ponedjeljak u Domu kulture održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora koju je vodio predsjednik Stanislav Slaviček.

Bila je to prilika za osvrt na proteklo jednogodišnje razdoblje. Na svečanom skupu, uz brojne goste, bili su načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi, njegov zamjenik Željko Strbad, predsjednik Općinskog vijeća Andreas Lisjak i župnik Pavao Markač. U programu su nastupile Mažoretkinje Donjeg Mihaljevca i tamošnji Pjevački zbor.

Na blagdan sv. Antuna, 13. lipnja u 8 i 10.30 sati bit će služene svete mise, a toga će dana biti i proštenje. Za 17 sati najavljena je veteranska nogometna utakmica. Proslava Jantonova završava u subotu, 16. lipnja ribičkim natjecanjem između udruga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije