BOGATI PROGRAM

DANI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Traju od 3. travnja do 12. svibnja 2024. godine!

Čak 78 programa očekuje nas povodom Dana Međimurske županije, a koji su danas predstavljeni u Čakovcu

Ovogodišnji Dani Međimurske županije počinju 3. travnja, a završavaju 12. svibnja 2024. godine. Kroz ovo razdoblje, očekuje nas niz raznovrsnih događanja i aktivnosti koje će obuhvatiti sve segmente našeg društva. Od kulturnih manifestacija, sportskih događanja, obrazovnih programa, do gospodarskih foruma, Dani Međimurske županije bit će prilika za sve nas da se povežemo, naučimo nešto novo i proslavimo naš identitet.

Poseban naglasak bit će stavljen na promociju naše bogate kulturne baštine. Tijekom ovih dana imat ćemo priliku uživati u koncertima folklornih ansambala, izložbama tradicijskih rukotvorina, kao i predstavljanju lokalnih umjetnika i njihovih djela.

Dani Međimurske županije počinje s humanitarnom izložbom za Katružu Vuprem oči i koncertom solidarnosti u Centru za kulturu Čakovec, a završava u nedjelju, 12. svibnja, uz spektakularnu 28. smotru tamburaških sastava i orkestara u Mačkovcu.

U sklopu ovih Dana, očekuje vas čak 78 programa diljem Međimurja. Vrhunac proslave bit će svečana sjednica Skupštine Međimurske županije, na kojoj će se zaslužnima dodijeliti najviše županijske nagrade i priznanja. Poseban program priprema Zrinska Grada, uključujući Mimohod povijesnih postrojbi u subotu, 27. travnja, s početkom u 9:20 sati. S Trga Republike prema Franjevačkom trgu kreće čak 25 postrojbi.

Dan kasnije, organizirano je hodočašće na mjesto pogibije Zrinskog i Frankopana u Bečkom Novigradu, otvoreno za sve zainteresirane, s prijevozom autobusom. U Riznici Međimurje, 22. travnja, bit će predstavljena knjiga Tko je tko u obitelji Zrinski, u obliku svojevrsnog udžbenika dostupnog u svim školama.

Popis svih događanja možete pogledati OVDJE:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije