POZNATA VINARIJA

ŠTRIGOVSKI PODRUMI Podigli posrnulog diva i dali mu „sveto ime“

Za Podrum Štrigova znala je cijela bivša Jugoslavija

Kao i mnogi divovi posrnuo je, ali ga je s vinogradima prije pet godina kupila poduzetnička obitelj Kišiček. Ovih dana javnosti su predstavili što su postigli do danas.

– Sve smo okrenuli, cijelu vinariju, uložili smo u vinograde i napravili novi brend. Tvrtka ostaje Podrum Štrigova, ali vinarija se sad zove St. Jerome- kazao je na početku degustacije mladi direktor Karlo Kramar.

Riječ je o unuku vlasnika, poznatog Varaždinca Rudolfa Kišičeka, čija se kći Bernarda udala za Florijana Kramara – Jančija iz Čehovca.

– Došao je Zagorec Međimurcima pokazati kak se dela vino – našalio se gazda Rudolf Kišiček. Kazao je potom kako je žalosno koliko je Podrum Štrigova bio zapušten.

– Nije lako vratiti se na stare staze slave, ali nas tjera želja. Još uvijek ima ljubomore, Međimurci su takvi. Znam ja to, imam zeta Međimurca – nastavio je Kišiček s pošalicama.

Nove linije vina predstavio je mladi enolog Klemen Junger. Podrijetlom je Štajerac iz Ptuja, ali se oženio za Međimurku i živi u Šenkovcu. Riječ je o linijama nazvanima Character, Polemica, Fiola i Borealis te svaka ima svoju priču. Iz podruma su ovih dana izašli i prvi pjenušac i prvo crno vino vinarije.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3595

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije