REKONSTRUKCIJA

FOTO/VIDEO Obnovljeno mlinsko kolo u Svetom Martinu na Muri

Ovih dana, u najsjevernijoj hrvatskoj Općini, u sklopu Centra za posjetitelje Mlin na Muri (Žabnik) obnovljeno je mlinsko kolo koje predstavlja neizbrisivi dio identiteta mjesta, simbolizirajući vještinu, tradiciju i vitalnost zajednice kroz prošlost

Povijesni mlin, lociran sa desne obale rijeke Mure, u naselju Žabnik, nije samo struktura od drva i kamena; on je duboko ukorijenjen u sjećanja i priče mještana, čineći se dijelom nasljeđa i identiteta žitelja Općine Sveti Martin na Muri.

Obnova Mlinskog kola predstavlja ne samo fizičko oživljavanje strukture već i revitalizaciju lokalne zajednice, što je Općini i Turističkoj zajednici nit vodilja kako bi simbol lokalne povijesti i kulture posjetitelje ponovno vratio u vremena u kojima je rijeka Mura bila centralno mjesto većine djelatnosti i kulturnih zbivanja.

Sukladno tome, Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri poziva vas 20.04.2024. u vremenu od 10 do 16 sati na Dan otvorenih vrata CZP Mlin na Muri.

Iskoristite priliku da se upoznate s bogatom poviješću i tradicijom mlinarenja, otkrijte kako smo očuvali duh prošlosti u suvremenom prostoru kroz interaktivnu izložbu i zabavite se uz raznovrsne aktivnosti koje smo pripremili za sve uzraste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije