CREATIVE STRAHONINEC

STRAHONINEC Učenici sudjelovali na zanimljivim radionicama gline

Mali građani iz Osnove škole Strahoninec pod vodstvom učiteljice informatike Rozmari Vinković predano rade na projektu iz Građanskog odgoja posvećenom turizmu

Odlučili su stvarati suvenire koji nose pečat Strahoninca, a svoje kreativne ideje pretvaraju u stvarnost na keramičkim radionicama u Udruzi Creative Strahoninec gdje su od prosinca održane tri inspirativne radionice.

Prva radionica vođena od strane gđe Svjetlane Zlatarek i Lidije Car bila je posvećena osnovama rada s glinom. Drugu i treću radionicu vodila je gospođa Svjetlana Zlatarek.

Na drugoj radionici učenici su oblikovali suvenire poput panja, posuda i nakit. Nakon prvog ili biskvitnog pečenja, predmeti su bili spremni za bojanje ili glaziranje što su marljivo obavili na trećoj radionici.

S nestrpljenjem su iščekivali završetak procesa pečenja svojih obojenih radova a konačni rezultat bio je izuzetan, na ponos Malih građana. Dio posuda odlučili su pokloniti svojim majkama za Dan žena.

Ovaj doživljaj umjetničkog stvaralaštva nije samo obogatio znanje naših Malih građana o glini, već je istovremeno potaknuo i njihovu kreativnost te zajednički duh. Zahvaljujući susretljivosti Udruge Creative Strahoninec Mali građani su ne samo stvorili nezaboravna iskustva, već su i usvojili nove vještine te razvili svoj jedinstven način izražavanja umjetnosti.

Mali građani već razmišljaju o novom projektu i s oduševljenjem se raduju budućoj suradnji s Udrugom Creative Strahoninec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije