NE ŽELE DA IM ODU

SVETI JURAJ NA BREGU Kako zadržati odgojiteljice u vrtiću?

U općinskoj upravi Svetog Jurja na Bregu odlučili su poduzeti nešto kako bi zadržali odgajateljice, tj. tete u vrtićima, za kojima je velika potražnja na tržištu rada

Stoga su općinski vijećnici 28. veljače odobrili povećanje pune ekonomske cijene vrtića, koji će tako imati veći prihod.

Teret poskupljenja uglavnom će podnijeti Općina koja je ujedno povećala i svoje sufinanciranje sa 55 na 65 posto. Za boravak djeteta u vrtićkoj skupini roditelji će sad plaćati 2 eura manje, a u jaslicama 6,5 eura više.

– Kapaciteti u vrtićima su nam povećani i velika je potreba za tetama. Kad bude dograđen vrtić u Brezju trebat ćemo osam novih odgojiteljica. Vrtić u Brezju postat će podružnica Jurovske pčelice iz Lopatinca te ćemo tada imati 40 ljudi na plaći. Nema ih dovoljno, a rastu im plaće i ne želimo da nam odu. Doduše, najbolje bi bilo da im država daje plaće ako želi da imaju isto koliko i učitelji. S nekadašnjih milijun kuna, danas Općina za predškolski odgoj troši 350 tisuća eura godišnje! – prokomentirao je načelnik Anđelko Nagrajsalović.

Vijećnik Tihomir Karničnik usprotivio se smanjenju općinskog sufinanciranja za drugo dijete koje istovremeno pohađa vrtić – sa 75 na 65 posto.

– Svima je dakle ostala približno ista cijena, osim roditeljima koji imaju dvoje djece u vrtiću. Njima je najteže, a trošak im je porastao za 30 eura – kazao je Karničnik.

No načelnik se nije složio. Kazao je kako mu računica ne drži vodu, jer sad općina takvim roditeljima za dvoje djece plaća 65 i 65 posto cijene, a dosad je plaćala 55 i 75 posto. Nato se Karničnik povukao, složivši se da ipak nije riječ o povećanju troška od 30 eura.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije