PREMA UHODANOJ TRADICIJI

SVETI MARTIN NA MURI Vatrogasni bal uz ples i veselje

Četrnaesto izdanje tradicionalnog vatrogasnog bala Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Martin na Muri održano je 17. veljače na izletištu Goričanec, a na plesu se okupilo osamdesetak vatrogasaca

S obzirom da je bal održan neposredno nakon Valentinova, otplesan je i ples srca, tradicija u kojoj svaki par plesača prije plesa kupi srce s brojem, a po izvlačenju, skoro svaki broj je dobitan.

-Oko 90 posto srca je nosilo nagrade, a dijelilo se od karti za kupanje u Toplicama Sveti Martin do butelja vina i alata kojeg su nam osigurali sponzori, doznali smo od Nikole Perčića, predsjednika DVD-a. Za dobru zabavu do kasnih, odnosno ranih jutarnjih sati, pobrinuo se glazbeni sastav Privat band, a svinjska pečenka vraćala je snagu nakon plesa. U DVD-u već najavljuju jubilarno petnaesto izdanje bala iduće godine, a do onda će brinuti za sigurnost u Svetom Martinu na Muri.

-Radit ćemo na osiguravanju spaljivanja uskrsne vuzmenke koja će se složiti kod starog rukavca Mure u Žabniku, sudjelovat ćemo i u organizaciji i osiguranju Križnog puta, a pred nama je i početak natjecateljske sezone, najavio je Nikola Perčić dio planova za proljeće.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br.3592

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije