JEDNI OD RIJETKIH

RADI SE PUNOM PAROM U Čakovcu stomatolozi rade i vikendom

Ako vas zub zaboli vikendom, najčešće ćete morati u dežurnu ambulantu koja nerijetko pokriva cijeli grad, a zatim ćete morati čekati da vikend prođe da biste posjetili svog zubara

E pa u Čakovcu nije tako. Naime, to je jedan od rijetkih gradova u zemlji u kojemu stomatolozi rade i vikendom. 

Nedjelja je ili praznik, a vi bi radije da nije. Jer zabolio vas je zub. Tablete ne pomažu, a dežurnog stomatologa nema. Od ovakvog scenarija još uvijek strahuju stanovnici brojnih manjih hrvatskih gradova. Čakovec, srećom, više nije među njima. 

– Mi imamo organiziranu dežurnu ordinaciju dentalne medicine koja radi nedjeljom, blagdanima i praznicima od 9 do 16 sati. To je nadstandard, ističe Vlatka Pleh, ravnateljica Doma zdravlja Čakovec.

Međimurska županija financira liječnika i medicinsku sestru, a čakovečki Dom zdravlja osigurava prostor, opremu i potrošni materijal.

Svake nedjelje u dežurnu stomatološku ordinaciju dođe između 20 i 30 pacijenata. Nerijetko i oni koji su problem sa zubom mogli riješiti i ranije radnim danom, no liječnici se ne ljute, piše HRT.

– Pa znate kako je to, svi smo takvi. Volimo čekati, pa ono koji dan, pa bude prošlo, pa u nedjelju onda previše boli ili se više ne može čekati pa potraže pomoć, pogotovo ako je potreban antibiotik, ako je u pitanju nekakav otok, baš nekakva veća upala, pa je onda zgodno da postoji dežurstvo, ali većina slučajeva je hitna, kaže stomatologinja Dona Dolenec.

Za rad dežurnih stomatologa u ovoj godini Međimurska županija osigurala je 20-ak tisuća eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije