ČAKOVEČKI PLAC

UŽURBANA ATMOSFERA U SUBOTU PRIJEPODNE No, nije li ipak malo prerano za prve jagode?

Čakovečki plac živo je središte subotnjeg prijepodneva, vrijeme kada su građani imaju najviše vremena, ali i priliku uživati u bogatoj ponudi voća i povrća

Na tržnici se osjetila raznovrsnost boja i mirisa, a atmosfera je bila obasjana suncem koje je najavljivalo dolazak proljeća.

Brojni prodavači iz raznih krajeva Međimurja, ponosno su izlagali svoje proizvode, privlačeći pažnju prolaznika. U moru voća i povrća, od salate, krumpira, meda, cikle, peršina, mrkve, rotkvica, za oko su nam posebno zapele jagode. I to na više lokacija. Kada smo prodavače pitali nije li ipak malo prerano za domaće jagode, samo su nam odmahnuli rukom.

Lijepo vrijeme dodatno je pridonosilo ugođaju. Sunčeve zrake su obasjavale prodavače i kupce, stvarajući veselu atmosferu na placu. Proljeće je bilo neizbježno prisutno u svakom kutku tržnice. Cvjetne aranžmane i sadnice proljetnog cvijeća, poput jaglaca, maćuhica i zumbula, podsjećajući kupce kako je stiglo vrijeme za osvježavanje svojih vrtova i balkona.

Čakovečki plac subotom prijepodne postao je ne samo mjesto trgovine, već i susreta, razmjene ideja i pozitivne energije. Građani su uživali u zajedničkom iskustvu biranja najboljih sastojaka za svoje obroke, istovremeno slaveći dolazak proljeća i prvog, čak već i osjetno toplijeg sunca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije