BANDERE ZA OPTIČKU MREŽU

OPĆINA NEDELIŠĆE Jesu li ovo nove „bandere smrti“ ?

Diljem zapadnog dijela Međimurja, u sklopu projekta PRŠI, uveden je širokopojasni internet, to jest optička mreža

Tijekom aktualnog sata sjednice Općinskog vijeća Nedelišća vijećnik Franjo Cimerman primijetio je:

– Za optičku mrežu postavljene su drvene bandere. Šokira me što je netko odabrao ovu tehnologiju, materijal kakav je bio u 19. stoljeću. Ružne su i već sad su neke nagnute – kazao je Cimerman.

No to nije bila glavna poruka. Istaknuo je činjenicu što su bandere postavljene prilično blizu cesti. Vidljivo je to na dionicama između Dunjkovca i Slakovca te Gornjeg Hrašćana i Črečana.

– Bilo je mnogo izlijetanja u polje s ceste koja vodi prema Slakovcu. Slijedeći put kad netko izleti mogao bi gadno stradati. Naime, sad je na svakih 20-30 metara uz cestu bandera s betonskim podnožjem. Osim toga, optička mreža ne može se “krpati” ukoliko bandera bude srušena i veza presiječena. Treba mijenjati komplentan snop od izvora – upozorio je vijećnik Cimerman.

Pitao je tko se odlučio za drvene bandere i je li Općina Nedelišće izdala odobrenje za njihovo postavljanje.

Načelnik Nikola Novak kazao mu je: “Vijećnik Cimerman zna i sam da je pitanje postavio na pogrešnom mjestu. PRŠI je projekt HT-a i partnera. Mogu se složiti da bi betonske bandere bile ljepše. No ne znam po čemu bi one bile sigurnije. Svugdje su postavljane iste u zapadnom Međimurju. Općina Nedelišće izdala je samo posebne uvjete.”

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3591

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije