KONCERT ZA PAMĆENJE 

LEGENDARNI BELA FLECK Napunio do zadnjeg mjesta Centar za kulturu Čakovec

Béla Fleck, američki je banjo virtuoz s osvojenih 15 Grammy nagrada koji je večeras do zadnjeg mjesta napunio dvoranu Centra za kulturu Čakovec u sklopu turneje “My bluegrass heart”

Na početku je veliki pljesak pokupio direktor TZ-a Grada Čakovca, Filip Horvat i najavio cijeli događaj koji je organizirala turistička zajednica.

Dolaskom članova benda na pozornicu i početak svirke velikim pljeskom nagradila je brojna čakovečka publika koja je pokazala oduševljenje organizacijom ovakvog koncerta u Čakovcu. 

Hvaljeni virtuoz, inovativan i tehnički vješt pionir i ambasador bendža, svirajući glazbu bluegrassa, jazza, klasike, rocka i raznih svjetskih glazbenih žanrova. Najpoznatiji je po radu s bendovima New Grass Revival i Béla Fleck and the Fleccktones. 

Béla Fleck je virtuoz na banju i skladatelj koji se proslavio svojim nekonvencionalnim pristupom sviranju banja te sposobnošću istraživanja različitih glazbenih žanrova. Rođen je 10. srpnja 1958. godine u New Yorku i već od mladosti pokazivao je iznimni glazbeni talent.

Fleck je počeo svirati banjo u dobi od 15 godina i brzo postao jedan od vodećih izvođača na ovom instrumentu.

Béla Fleck se stalno posvećuje istraživanju novih glazbenih mogućnosti i surađuje s nizom značajnih umjetnika iz različitih glazbenih područja. Njegova tehnička vještina, kreativnost i inovativni pristup svrstavaju ga među najvažnije ličnosti u svijetu glazbe.

Fleckova sposobnost povezivanja tradicionalnih i modernih elemenata stvara jedinstveno iskustvo za slušatelje, a njegov utjecaj na glazbenu scenu neosporno je značajan.

Ispred CZK-a danas se od podneva održala i  prava mala izložba američkih automobila, a sve kako bi se upotpunio američki doživljaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije