SJAJNI REZULTATI

SVAKA ČAST Vrhunski uspjesi međimurskih informatičara na 4. kolu HONI natjecanja

U subotu, 10. veljače održano je 4. kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI), a mladi informatičari iz Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije (CIIMŽ) istaknuli su se vrhunskim rezultatima

Na natjecanju, koje je privuklo talentirane učenike informatike iz cijele Hrvatske, članovi Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije pokazali su iznimno znanje, vještine i strast prema informatici.

Najistaknutije rezultate postigli su  Maša Mošmodor (3. razred OŠ), Andro Štefulj (4. razred OŠ), Noa Vašak (5. razred OŠ) i Ivano Lukačević (8. razred OŠ), osvojivši prva mjesta. Njihova iznimna sposobnost rješavanja kompleksnih problemskih zadataka oduševila je stručni tim i natjecatelje.

Značajan broj članova iz Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije također su postigli značajne rezultate. Tako su Maksim Borko IvanovićPavel StrahonjaBruna Tkalec (3. razred OŠ), Ilan BuzaTibor Kraljić i Matej Novaković (4. razred OŠ) u svojim kategorijama osvojili vrhunsko drugo mjestoJakov Marodi (7. razred OŠ) u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto, dok je čak sedmero natjecatelja osvojila četvrto mjesto.

Detaljne rezultate 4. kola Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici pogledajte ovdje.
Međimurske udruge u ovom su kolu imale ukupno 61 predstavnika, što dodatno potvrđuje kontinuitet kvalitetnog i predanog rada sa zainteresiranim i  potencijalno nadarenim mladim informatičarima u okviru međimurskog Centra.

Voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, Dejan Drabić, izrazio je svoje zadovoljstvo postignućima svojih učenika: -Ponosni smo na naše mlade informatičare koji su još jednom potvrdili visoku razinu znanja i vještina koje stječu u našem Centru. Njihovi rezultati na HONI natjecanju svjedoče o njihovom trudu, usmjerenosti te predanosti informatičkom svijetu.

Natjecatelji su se suočili s izazovnim zadacima koji su testirali njihove programerske vještine, logiku i sposobnost rješavanja problema u ograničenom vremenskom roku i resursima. Ovaj uspjeh na HONI natjecanju dodatno potvrđuje da Međimurska županija ima sjajnu perspektivu u području informatike te da Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije pruža kvalitetno obrazovanje i potiče razvoj mladih talenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije