Pištolji su pohranjeni u skladištu

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA Žena i anonimni građanin predali pištolje, ručne bombe i streljivo

Dvije dragovoljne predaje pištolja, ručnih bombi i streljiva u Čakovcu i Murskom Središću

U petak, 9. veljače oko podneva u zgradi sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu, 62-godišnjakinja dragovoljno je predala pištolj kalibra 7,65 mm te 50-ak komada streljiva raznih kalibara.

Ujedno, u subotu, 10. veljače u prijepodnevnim satima u Policijskoj postaji Mursko Središće, građanin koji je želio ostati anoniman, dragovoljno je predao pištolj kalibra 7,62 mm, 100-tinjak komada puščanog i pištoljskog streljiva raznih kalibara te dvije ručne bombe (M-75).

Pištolji su pohranjeni u skladištu oružja Policijske uprave međimurske, dok su streljivo i bombe preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

– Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena – kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije